Opskrift: 3 dejlige drinks med pastis

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
“Den franske”: Pastis med vand
4 cl pastis
2 dl vand
Is
“Den danske”: Pernod med rød sodavand
3 cl pastis (fx Pernod)
1 rød sodavand
Is
Pastis Fraiche
2 tsk. sirup
1 spsk. pastis
1 spsk. citronsaft
5 cl vodka
1 dl danskvand
Is

Opskrift: 3 dejlige drinks med pastis

- en skøn velkomst i mange lande

Med sin raffinerede lakridssmag er pastis den perfekte velkomstdrink

Ingredienser

  • “Den franske”: Pastis med vand

  • “Den danske”: Pernod med rød sodavand

  • Pastis Fraiche

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi taler om anisbrændevin eller anislikør, men kært barn har som bekendt mange navne. I Frankrig alene er der både pastis og absinth, og i stedet for disse betegnelser foretrækker nogen at bruge produktnavne som Pernod og Ricard.

I Grækenland hedder det ouzo, italienerne nyder deres Sambuca, tyrkerne drikker raki, og i Mellemøsten findes der minsandten en alkoholisk anisdrik ved navn arak. Og nej, de forskellige drikke smager bestemt ikke ens, men de har lakridssmagen til fælles.

I dagens tre drinks tager vi udgangspunkt i en ganske almindelig fransk pastis på 40-45%. Hvis du imidlertid er i besiddelse af én af de andre flasker, så prøv, om måleforholdene her alligevel kan bruges.

I de varme lande anses et glas anisbrændevin som en høflig måde at byde fremmede velkommen på. Og selv om Danmark ikke ligefrem kan betegnes som et varmt land, så kan vi altså sagtens servere en velkomstdrink med en let, raffineret lakridssmag – det giver altid et sus fra det store udland.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

“Den franske”: Pastis med vand

Bland de 3 ingredienser i et passende glas

2
Færdig

Skål

3
Færdig

“Den danske”: Pernod med rød sodavand

Bland de 3 ingredienser i et passende glas

4
Færdig

Skål

5
Færdig

Pastis Fraiche

Rør sirup ud i pastis og citronsaft

6
Færdig

Hæld de øvrige ingredienser i og rør rundt

7
Færdig

Skål

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Højrebsbøffer med bagekartofler
forrige
Opskrift: Højrebsbøffer med bagekartofler
Opskrift: Hjemmelavede hvidløgsbrød
næste
Opskrift: Hjemmelavet hvidløgsbrød
Opskrift: Højrebsbøffer med bagekartofler
forrige
Opskrift: Højrebsbøffer med bagekartofler
Opskrift: Hjemmelavede hvidløgsbrød
næste
Opskrift: Hjemmelavet hvidløgsbrød

Tilføj Din Kommentar