Opskrift: Vegansk biksemad

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
800 g små, faste kartofler
250 g markchampignon
2 rødløg
4 spsk. olie
1 tsk. sichuanpeber
0.5 tsk. salt
0.5 bdt. persille

Opskrift: Vegansk biksemad

med svampe og sichuanpeber

En enkel, billig og utroligt smagfuld hverdagsret

Tilhører:
  • Billig mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Stegte markchampignoner har så meget umami i smagen, at de uden problemer kan gøre det ud for ‘kød’ i en herlig hverdagsret som biksemad. Og det gælder uanset om du er veganer, vegetar, fleksitar, carnivor eller er af en særlig religiøs overbevisning.

Vegansk biksemad med svampe er en helt simpel ret med masser af mumset smag. Biksemaden består i al sin gribende enkelhed af kartofler, markchampignoner, rødløg og et drys persille. Hvis dine holdninger tillader det, vil et spejlæg smage godt på.

Det særlige pift i denne udgave af vegansk biksemad kommer fra sichuanpeber (eller szechuanpeber), som har en syrligt-pebret smag. Krydderiet giver en helt særlig prikken på tungen, men er ellers ikke specielt stærkt. Hvis du ikke kan skaffe sichuanpeber, vil timian eller rosmarin og lidt chiliflager også kunne gøre tricket.

Som tilbehør til vegansk biksemad vil en frisk råkost give et godt modspil.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rens, halvér og kog kartoflerne 10 minutter

2
Færdig

Rens og halvér svampene, skær de skrællede løg i kvarte

3
Færdig

Varm olien på en pande ved middelhøj varme og start med stege svampene 5 minutter med skærefladen nedad

4
Færdig

Tilsæt alle øvrige ingredienser (minus persille) og steg, til alt er brunt og sprødt - det tager måske op til 20 minutter

5
Færdig

Hak persillen og drys over biksemaden ved servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Ristet franskbrød med brunkager
forrige
Opskrift: Ristet franskbrød med brunkager
Opskrift: Højrebsbøffer med bagekartofler
næste
Opskrift: Højrebsbøffer med bagekartofler
Opskrift: Ristet franskbrød med brunkager
forrige
Opskrift: Ristet franskbrød med brunkager
Opskrift: Højrebsbøffer med bagekartofler
næste
Opskrift: Højrebsbøffer med bagekartofler

Tilføj Din Kommentar