Opskrift: Pasta med italiensk tomatsovs
- salvie og masser af oliven

0 0
Opskrift: Pasta med italiensk tomatsovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
250 g pasta
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
2 spsk. salvie, frisk eller tørret
1 spsk. balsamico
0.5 tsk. sukker
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
1 ds flået tomat
1 dl vand
100 g sorte oliven

De sorte oliven fungerer som “kød” i denne lækre vegetarret

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi skal have nogle flere kødløse dage – både for vores egen sundheds skyld og for klimaets. Og heldigvis behøver vegetarmad ikke være spor kedeligt, tværtimod.

I denne tomatsovs tilsætter vi lige før servering en ordentlig dynge halverede, sorte oliven, og de har så megen umami i smag og konsistens, at de snildt fungerer som “kød” i retten.

Hvis retten ikke bare skal være vegetarisk, men vegansk, bruger du naturligvis bare noget pasta uden æg.

Tomatsovsen er lavet med nogenlunde de samme ingredienser som en fuldblods italiensk sugo. Jo længere tid du lader den småsimre, jo bedre bliver den. Giv den minimum 30 minutter, men gerne op til 1 time eller 2 ved meget lav varme.

Du kan erstatte salvie med rosmarin, timian, basilikum eller oregano.

Ingredienser

Antal personer:
250 g pasta
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
2 spsk. salvie, frisk eller tørret
1 spsk. balsamico
0.5 tsk. sukker
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
1 ds flået tomat
1 dl vand
100 g sorte oliven
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken

2
Færdig

I den varme olie steger du de grofthakkede grøntsager blanke - ca. 10 minutter

3
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser (minus oliven), rør rundt og lad småsimre under låg i mindst 30 minutter, gerne meget længere

4
Færdig

Lige inden servering kan du evt. blende eller stavblende sovsen

5
Færdig

Tilsæt de halverede oliven og varm igennem

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Marinerede nakkekoteletter på grill
forrige
Opskrift: Marinerede nakkekoteletter på grill
Opskrift: Gammeldags stuvet spidskål
næste
Opskrift: Gammeldags stuvet spidskål
Opskrift: Marinerede nakkekoteletter på grill
forrige
Opskrift: Marinerede nakkekoteletter på grill
Opskrift: Gammeldags stuvet spidskål
næste
Opskrift: Gammeldags stuvet spidskål

Tilføj Din Kommentar