Ingredienser
-
250 g pasta
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
2 spsk. salvie, frisk eller tørret
-
1 spsk. balsamico
-
0.5 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
1 ds flået tomat
-
1 dl vand
-
100 g sorte oliven
Et par ord om vores opskrift
Vi skal have nogle flere kødløse dage – både for vores egen sundheds skyld og for klimaets. Og heldigvis behøver vegetarmad ikke være spor kedeligt, tværtimod.
I denne tomatsovs tilsætter vi lige før servering en ordentlig dynge halverede, sorte oliven, og de har så megen umami i smag og konsistens, at de snildt fungerer som “kød” i retten.
Hvis retten ikke bare skal være vegetarisk, men vegansk, bruger du naturligvis bare noget pasta uden æg.
Tomatsovsen er lavet med nogenlunde de samme ingredienser som en fuldblods italiensk sugo. Jo længere tid du lader den småsimre, jo bedre bliver den. Giv den minimum 30 minutter, men gerne op til 1 time eller 2 ved meget lav varme.
Du kan erstatte salvie med rosmarin, timian, basilikum eller oregano.
Ingredienser
250 g pasta | |
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
2 spsk. salvie, frisk eller tørret | |
1 spsk. balsamico | |
0.5 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
1 ds flået tomat | |
1 dl vand | |
100 g sorte oliven |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken |
2
Færdig
|
I den varme olie steger du de grofthakkede grøntsager blanke - ca. 10 minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser (minus oliven), rør rundt og lad småsimre under låg i mindst 30 minutter, gerne meget længere |
4
Færdig
|
Lige inden servering kan du evt. blende eller stavblende sovsen |
5
Færdig
|
Tilsæt de halverede oliven og varm igennem |