Opskrift: Hurtigere bøf bourguignon af flanksteak
- med bacon og kraftig rødvin

Opskrift: Hurtigere bøf bourguignon af flanksteak

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg flanksteak, i tern på 3 x 3 cm
5 spsk. olie
3.5 dl rødvin
1.5 dl vand
2 store løg, i grove stykker
6 laurbærblade
1 spsk. salt, peber
200 g bacon, i tern
2 store gulerødder, i grove stykker
20 skalotteløg, hele
4 fed hvidløg, grofthakket
250 g champignon, hele
Persille til drys

Spar 1 time på den klassiske opskrift ved at bruge flanksteak

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Den usandsynligt lækre, franske klassiker bøf bourguignon – eller boeuf á la bourguignonne, som den også kaldes – er som skabt til udskæringen flanksteak.

Normalt bruger man grovere udskæringer af koen som tykkam eller inderlår, der skal koge mindst 2 timer for at blive rigtigt mørt – især når det er skåret ud i de meget store tern (5 x 5 cm), der i Frankrig anses som det korrekte i bøf bourguignon.

Flanksteak er et fladere og mørere, men uhyre smagfuldt stykke oksekød, så når du skærer den i lidt mindre tern (3 x 3 cm), skærer du samtidig 1 time af kogetiden. Og retten smager fuldkommen lige så godt!

Kort sagt: Hurra for flanksteak! Se også vores opskrift: flanksteak på pande.

En god bøf bourguignon må selvfølgelig meget gerne laves på en saftig bourgognevin. Men mindre kan gøre det: Grundet den afkortede kogetid kan du sagtens bruge en kraftig spansk, italiensk eller oversøisk vin, der giver mere power på kortere tid.

I en ægte bøf bourguignon skal der røget flæsk (bacon), champignoner, skalotteløg, gulerødder og hvidløg. Nogen vælger at koge alting sammen i hele kogetiden. Vi foretrækker at koge kød, vin og krydderier i en gryde for sig selv, til kødet er mørt. Imens bruner vi de øvrige ingredienser af på en pande. Til sidst samler vi alle elementer i gryden til 20 minutters samlet kogetid. På den måde opnår hver ingrediens perfekt konsistens, bevarer sin individuelle smag og når alligevel at afgive smag til retten.

En ting er stensikkert: Kan du lide oksekød og rødvin, så bliver bøf bourguignon en af dine livretter.

Som tilbehør til bøf bourguignon kan du servere en god kartoffelmos – det er en almindelig, men også ret tung løsning. Du kan også gøre som franskmændene: Servér retten af dybe tallerkener med en kurvfuld flutes ved siden af, så der er noget at duppe den fantastiske sovs op med.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Brun kødet grundigt på alle sider i olien på en hed pande

2
Færdig

Hæld kødet over i en gryde med rødvin, vand, løgstykker, laurbær, salt og peber

3
Færdig

Lad simre under låg 1 time

4
Færdig

Steg bacon sprødt på panden - stil til side

5
Færdig

Steg gulerødder, skalotteløg og hvidløg på panden, til det får lidt farve - stil til side

6
Færdig

Steg champignonerne på panden, til de tager farve og skrumper lidt - stil side

7
Færdig

Når kødet har fået 1 time, tilsætter du bacon og grøntsager og koger med 20 minutter under låg

8
Færdig

Servér rygende varmt og drys med persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.100 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Klassisk gulerodskage
forrige
Opskrift: Klassisk gulerodskage
Opskrift: Koldhævede fuldkorns speltboller (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævede fuldkorns speltboller (røremaskine)
Opskrift: Klassisk gulerodskage
forrige
Opskrift: Klassisk gulerodskage
Opskrift: Koldhævede fuldkorns speltboller (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævede fuldkorns speltboller (røremaskine)

Tilføj Din Kommentar