Ingredienser
-
4 ribeye-bøffer
-
Montreal Steak Seasoning
-
2 tsk. sort peber
-
2 tsk. spidskommen
-
2 tsk. salt
-
2 tsk. fintrevet løg
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. paprika
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. oregano
-
1 fed revet hvidløg
Et par ord om vores opskrift
Montreal Steak Seasoning, Montreal Steak Spice eller Canadian Steak Spice er en kendt og anerkendt krydderblanding (rub) i Nordamerika. Den er opfundet i 1940’erne på en deli i Montreal.
Deliens navn er Schwartz, og som man næsten kan fornemme, var indehaveren jøde, og han trak tydeligvis på jødisk-østeuropæiske traditioner i sammensætningen af krydderier.
Spidskommen, korianderfrø, sort peber, chili, paprika, (kosher-)salt er nogle af de centrale smagsgivere.
Hertil kommer løgpulver, hvidløgspulver og tørret dild. Men da vi ikke havde disse ting i huset, erstattede vi dem med lidt revet løg og hvidløg og et drys tørret oregano. Hvis DU derimod kan skaffe de nævnte ingredienser, bør du klart bruge dem i stedet.
Men hold nu op, for et lækkert grillkrydderi!
Selv om mr. Schwartz nok ville vende sig i sin grav, er vi nødt til at gøre opmærksom på, at hans Montreal Steak Seasoning vil egne sig formidabelt til svinekoteletter, kyllingefilet, lamb chops, burgers – og altså til ribeye-bøffer, der med deres markante fedtmarmorering er geniale på en grill.
Som tilbehør til grillbøffer er ovnfritter, bønnesalat og en hurtig bearnaise aldrig skudt helt ved siden af. Og et glas kraftig-saftig Zindandel eller Barolo, måske?
Ingredienser
4 ribeye-bøffer | |
Montreal Steak Seasoning |
|
2 tsk. sort peber | |
2 tsk. spidskommen | |
2 tsk. salt | |
2 tsk. fintrevet løg | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. paprika | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. oregano | |
1 fed revet hvidløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag bøfferne ud af køleskabet 1 time, inden de skal grilles |
2
Færdig
|
Knus krydderier, bland med revet løg og hvidløg og gnid bøfferne ind i blandingen |
3
Færdig
|
Grill bøfferne 3-4 minutter på hver side over direkte varme |