Opskrift: Indisk hvidløgskylling – lehsuni murgh

0 0
Opskrift: Indisk hvidløgskylling – lehsuni murgh

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Marinade
500 g kyllingebryst
5 fed hvidløg, knust
2 spsk. græsk yoghurt
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. salt
Selve retten
3 spsk. olie
2 fed hvidløg, tynde skiver
30 g ingefær, finthakket
0.5 tsk. tørret chili
2 rødløg, tynde skiver
2 tsk. spidskommen, knust
2 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. sukker
0.5 tsk. gurkemeje
0.5 tsk. salt
200 g friske tomater, grofthakket
Desuden
Frisk koriander
Ris, naanbrød

Ingredienser

  • Marinade

  • Selve retten

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Lehsuni murgh er en mumset, indisk ret for alle, der holder af kylling og hvidløg. Her får du en nem udgave af retten med forholdsvis få krydderier, men stadig rigeligt til at minde om (og dufte som!) en af de hyggelige skåle mad, der serveres på indiske restauranter. Giv dine gæster friskkogte ris og en kurvfuld hjemmebagte butter naan til.

Læs mere om indisk hvidløgskylling efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
Marinade
500 g kyllingebryst
5 fed hvidløg, knust
2 spsk. græsk yoghurt
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. salt
Selve retten
3 spsk. olie
2 fed hvidløg, tynde skiver
30 g ingefær, finthakket
0.5 tsk. tørret chili
2 rødløg, tynde skiver
2 tsk. spidskommen, knust
2 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. sukker
0.5 tsk. gurkemeje
0.5 tsk. salt
200 g friske tomater, grofthakket
Desuden
Frisk koriander
Ris, naanbrød
5 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kyllingen i store tern og vend rundt med ingredienserne til marinade – lad trække køligt i mindst 4 timer

2
Færdig

Sæt olien over ved middelvarme på en god pande

3
Færdig

Steg hvidløg, ingefær og chili 1-2 minutter, uden at det tager farve

4
Færdig

Tilsæt løg og resten af krydderierne – steg 3-4 minutter, uden at løget bliver brunt

5
Færdig

Tilsæt den marinerede kylling og tomater og rør godt rundt

6
Færdig

Steg 5 minutter uden låg og herefter 10 minutter under låg

7
Færdig

Servér rygende varmt med et drys frisk koriander

Mere om indisk hvidløgskylling – lehsuni murgh

Indisk er et let sprog; det skal bare læses omvendt. Lehsuni betyder ’med hvidløg’, murgh betyder ’kylling’ – så hvad tror du, lehsuni murgh betyder?

Indisk hvidløgskylling er en pragtfuld ret fra det altid krydrede indiske køkken. Der skal naturligvis masser af hvidløg i både marinaden og i selve retten, men sjovt nok bliver hvidløgssmagen aldrig påtrængende. De store kyllingestykker og sovsen har en rund og behagelig smag og vil stille selv forsigtige ganer tilfreds.

Apropos smagen, så er denne opskrift en nem udgave af lehsuni murgh. Hjemme i Indien ville man putte mange flere krydderier i retten. Vi nøjes med spidskommen, korianderfrø, gurkemeje samt frisk ingefær og tørret chili – dét er nok til at give en autentisk duft og smag som på en indisk restaurant.

Hvis du vil give retten mere dybde, erstatter du spidskommen og korianderfrø med garam masala, som er en meget brugt indisk krydderiblanding. Du kan købe garam masala færdigblandet i de fleste velassorterede supermarkeder, men du kan også nemt blande din egen hjemmelavede garam masala.

Apropos nemhed, så har vi i retten brugt kyllingebryst skåret i store tern. Det forkorter både marineringstid og tilberedningstid. Du kan også bruge en hel kylling eller kyllingelår. I så fald kræves mere marinade, og kyllingen bør marinere mindst 8 timer først. Stegetiden ændres fra 15 minutter til 40 minutter.

Ønsker du mere sovs ved retten, kan du altid tilføje et par dl kokosmælk. Husk at smage til – måske skal der tilsættes flere krydderier?

Som tilbehør til indisk hvidløgskylling serveres en skål perfekt kogte ris og en kurvfuld hjemmebagte butter naan. Mmm, ikke et øje er tørt.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Indisk rispilaf med kylling - chicken pulao
forrige
Opskrift: Indisk rispilaf med kylling – chicken pulao
Mango sticky rice
næste
Opskrift: Mango sticky rice – thailandsk risalamande
Indisk rispilaf med kylling - chicken pulao
forrige
Opskrift: Indisk rispilaf med kylling – chicken pulao
Mango sticky rice
næste
Opskrift: Mango sticky rice – thailandsk risalamande

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here