Ingredienser
-
Marinade
-
500 g kyllingebryst
-
5 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. græsk yoghurt
-
1 tsk. gurkemeje
-
1 tsk. salt
-
Selve retten
-
3 spsk. olie
-
2 fed hvidløg, tynde skiver
-
30 g ingefær, finthakket
-
0.5 tsk. tørret chili
-
2 rødløg, tynde skiver
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
2 tsk. korianderfrø, knust
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. gurkemeje
-
0.5 tsk. salt
-
200 g friske tomater, grofthakket
-
Desuden
-
Frisk koriander
-
Ris, naanbrød
Et par ord om vores opskrift
Lehsuni murgh er en mumset, indisk ret for alle, der holder af kylling og hvidløg. Her får du en nem udgave af retten med forholdsvis få krydderier, men stadig rigeligt til at minde om (og dufte som!) en af de hyggelige skåle mad, der serveres på indiske restauranter. Giv dine gæster friskkogte ris og en kurvfuld hjemmebagte butter naan til.
Læs mere om indisk hvidløgskylling efter opskriften.
Ingredienser
Marinade |
|
500 g kyllingebryst | |
5 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. græsk yoghurt | |
1 tsk. gurkemeje | |
1 tsk. salt | |
Selve retten |
|
3 spsk. olie | |
2 fed hvidløg, tynde skiver | |
30 g ingefær, finthakket | |
0.5 tsk. tørret chili | |
2 rødløg, tynde skiver | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
2 tsk. korianderfrø, knust | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. gurkemeje | |
0.5 tsk. salt | |
200 g friske tomater, grofthakket | |
Desuden |
|
Frisk koriander | |
Ris, naanbrød |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kyllingen i store tern og vend rundt med ingredienserne til marinade – lad trække køligt i mindst 4 timer |
2
Færdig
|
Sæt olien over ved middelvarme på en god pande |
3
Færdig
|
Steg hvidløg, ingefær og chili 1-2 minutter, uden at det tager farve |
4
Færdig
|
Tilsæt løg og resten af krydderierne – steg 3-4 minutter, uden at løget bliver brunt |
5
Færdig
|
Tilsæt den marinerede kylling og tomater og rør godt rundt |
6
Færdig
|
Steg 5 minutter uden låg og herefter 10 minutter under låg |
7
Færdig
|
Servér rygende varmt med et drys frisk koriander |
Mere om indisk hvidløgskylling – lehsuni murgh
Indisk er et let sprog; det skal bare læses omvendt. Lehsuni betyder ’med hvidløg’, murgh betyder ’kylling’ – så hvad tror du, lehsuni murgh betyder?
Indisk hvidløgskylling er en pragtfuld ret fra det altid krydrede indiske køkken. Der skal naturligvis masser af hvidløg i både marinaden og i selve retten, men sjovt nok bliver hvidløgssmagen aldrig påtrængende. De store kyllingestykker og sovsen har en rund og behagelig smag og vil stille selv forsigtige ganer tilfreds.
Apropos smagen, så er denne opskrift en nem udgave af lehsuni murgh. Hjemme i Indien ville man putte mange flere krydderier i retten. Vi nøjes med spidskommen, korianderfrø, gurkemeje samt frisk ingefær og tørret chili – dét er nok til at give en autentisk duft og smag som på en indisk restaurant.
Hvis du vil give retten mere dybde, erstatter du spidskommen og korianderfrø med garam masala, som er en meget brugt indisk krydderiblanding. Du kan købe garam masala færdigblandet i de fleste velassorterede supermarkeder, men du kan også nemt blande din egen hjemmelavede garam masala.
Apropos nemhed, så har vi i retten brugt kyllingebryst skåret i store tern. Det forkorter både marineringstid og tilberedningstid. Du kan også bruge en hel kylling eller kyllingelår. I så fald kræves mere marinade, og kyllingen bør marinere mindst 8 timer først. Stegetiden ændres fra 15 minutter til 40 minutter.
Ønsker du mere sovs ved retten, kan du altid tilføje et par dl kokosmælk. Husk at smage til – måske skal der tilsættes flere krydderier?
Som tilbehør til indisk hvidløgskylling serveres en skål perfekt kogte ris og en kurvfuld hjemmebagte butter naan. Mmm, ikke et øje er tørt.