Ingredienser
-
1 kg vaniljeis
-
150 g mørk chokolade 70%
-
100 g makroner
-
75 g hasselnødder
-
2 spsk. frysetørrede hindbær
-
Desuden
-
150 g saltkaramelsovs
-
0.5 dl piskefløde
-
Hjemmelavet is
-
10 æg
-
200 g rørsukker
-
5 dl piskefløde
-
5 dl yoghurt
-
Hjemmelavet saltkaramelsovs
-
1 ds. kondenseret mælk à ca. 400 gram
-
Flagesalt
Et par ord om vores opskrift
Hånden på hjertet, så blev vi en smule betuttede, da vi så, hvor begejstret denne dessert blev modtaget. Spicy Twist isredaktion havde et hold venner med store teenagebørn på besøg, og de var alle sammen ellevilde. Børn og voksne. Der var nærmest helt stille i stuen, mens fade og skåle blev ryddet i ekspresfart.
Det maner jo til eftertanke, for normalt serverer vi meget mere avancerede desserter, fx den geniale italienske is gelato. Men disse simple isruller tog nok prisen som den mest populære dessert, vi nogen sinde har stillet på bordet. Hmmm….?!
Isrullerne består ganske enkelt af 1 liter vaniljeis, der skæres i 8 tykke klodser og vendes i knuste makroner, hakket mørk chokolade og nødder samt lidt frysetørrede hindbær. Herover dryppes saltkaramelsovs. Det tager altså ikke mange minutter at lave.
Skal det være VIREKLIG NEMT, så køber du en god vaniljeis i supermarkedet samt 1 glas karamelsovs. Karamelsovs på glas er lidt tyk i det, så den skal lige røres med piskefløde (det tager 1 minut), og så drysser du en smule flagesalt henover.
For en sikkerheds skyld giver vi dig lige opskrifterne på en luftig hjemmelavet flødeis (tilsæt evt. vanilje) og en supernem hjemmelavet saltkaramel. Alting smager selvfølgelig bedre, når det er hjemmelavet!
Du kan vende isrullerne i alt muligt lækkert: Knuste Dronningemandler, hakket Dumle, kokos, lakridspulver – ja, kun fantasien sætter grænser.
Ingredienser
1 kg vaniljeis | |
150 g mørk chokolade 70% | |
100 g makroner | |
75 g hasselnødder | |
2 spsk. frysetørrede hindbær | |
Desuden |
|
150 g saltkaramelsovs | |
0.5 dl piskefløde | |
Hjemmelavet is |
|
10 æg | |
200 g rørsukker | |
5 dl piskefløde | |
5 dl yoghurt | |
Hjemmelavet saltkaramelsovs |
|
1 ds. kondenseret mælk à ca. 400 gram | |
Flagesalt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hvis du køber isenSkær isen i 8 tykke klodser |
2
Færdig
|
Hak chokolade og nødder fint, knus makronerne direkte i posen |
3
Færdig
|
Bland alt drysset på en tallerken og vend isklodserne heri - der skal presses lidt |
4
Færdig
|
Frys isrullerne ned, uden at de rører ved hinanden - tag frem, når de skal bruges |
5
Færdig
|
Servér med saltkaramelsovs, som lige skal røres med fløde først |
6
Færdig
|
Hvis du laver isen selvPisk æggeblommer luftige med sukker |
7
Færdig
|
Pisk æggehvider og fløde stive hver for sig |
8
Færdig
|
Bland de tre ting med yoghurten og frys ned |
9
Færdig
|
Uden ismaskine skal du røre et par gange i isen under nedfrysning |
10
Færdig
|
Hvis du laver saltkaramelsovsen selvHæld den kondenserede mælk i et ovnfast fad (fx 25 x 20 cm) – dæk tæt med stanniol |
11
Færdig
|
Anbring fadet i et større ovnfast fad – hæld kogende vand heri, til det står halvvejs oppe af det lille fad (vandbad) |
12
Færdig
|
Bag 3 timer midt i en 200 grader varm ovn – supplér evt. med mere kogende vand undervejs |
13
Færdig
|
Drys med flagesalt, når karamellen tages ud af ovnen |
14
Færdig
|
Omhæld karamellen i en skål og pisk kraftigt 1 minuts tid med et piskeris for at få en helt glat konsistens |