Opskrift: Indiske røræg – anda bhurji
Hyggeligt krydret alternativ til røræg på brunchbordet

0 0
Opskrift: Indiske røræg – anda bhurji

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 spsk. olie
1 løg
1 tsk. spidskommen (hel)
2 tomater
2 fed hvidløg
1 grøn chili
2 tsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
4 æg
1 tsk. salt
0.5 bdt. koriander
Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Anda bhurji hedder disse røræg på indisk. Anda betyder æg, bhurji er vist nok bare rettens navn.

Indiske røræg indeholder stegte løg, hvidløg, tomat og forskellige krydderier. Retten udgør et helt lille måltid, og da den er lynhurtig at tilberede, er anda bhurji derfor ekstremt populær street food overalt i Indien. Som tilbehør vil man typisk få serveret varm chapati/roti, paratha eller andre typer hvidt brød, fx toast med smør.

Prøv indiske røræg som et spændende, let krydret alternativ på morgenbordet eller til brunch i stedet for de traditionelle røræg og bacon. Vil du forkæle gæsterne ekstra, serverer du et glas himmelsk mango lassi i stedet for almindelig juice.

Fremgangsmåden, når du tilbereder en omgang indiske røræg, er ret enkel.

  1. Rist finthakket løg og spidskommen i lidt olie, til løgene bliver bløde – 5 minutter
  2. Tilsæt hakket tomat, hvidløg i tynde skiver, finthakket grøn chili, garam masala og gurkemeje – 2 minutter
  3. Tilsæt piskede æg og grofthakket koriander og steg færdig – 5 minutter

Bemærk: Indiske røræg – anda bhurji – skal steges ret tørre. Så steg gerne æggeblandingen ved relativt høj varme, mens du skraber bunden på gryden eller panden fri for æg.

Som i al anden indisk mad er der selvfølgelig mange meninger om krydderierne. Det allerbedste er, hvis du orker at lave din egen garam masala, som er en blanding af mange af de krydderier, der er uundværlige på det indiske subkontinent.

Men hvis det skal være lidt lettere, køber du en færdigblandet garam masala og supplerer med lidt hel spidskommen og gurkemeje.

Hertil kommer de krydrede smage fra grøn chili (hvis du kan skaffe det), frisk hvidløg og koriander. Ønsker du ikke retten så stærk, så drop bare chili.

Se også to andre spændende brunchopskrifter med æg:

Ingredienser

Antal personer:
4 spsk. olie
1 løg
1 tsk. spidskommen (hel)
2 tomater
2 fed hvidløg
1 grøn chili
2 tsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
4 æg
1 tsk. salt
0.5 bdt. koriander
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt olien over ved middelvarme i en gryde eller på en pande

2
Færdig

Steg finthakket løg og hel spidskommen, til løgene begynder at blive bløde - 5 minutter

3
Færdig

Tilsæt grofthakket tomat, hvidløg i tynde skiver, finthakket grøn chili, garam masala og gurkemeje - steg ca. 2 minutter, til saften fra tomaterne er fordampet

4
Færdig

Tilsæt æg, der er pisket med salt, samt grofthakket koriander (også gerne stilkene) - steg i ca. 5 minutter, til æggene er færdige og ret tørre - du skal nok skrabe bunden på gryden eller panden ret flittigt undervejs

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Isruller med chokoknas & saltkaramelsovs
forrige
Opskrift: Isruller med chokoknas & saltkaramelsovs
Boeuf en daube provençal – gryderet med oksekød
næste
Opskrift: Boeuf en daube provençal – gryderet med oksekød
Isruller med chokoknas & saltkaramelsovs
forrige
Opskrift: Isruller med chokoknas & saltkaramelsovs
Boeuf en daube provençal – gryderet med oksekød
næste
Opskrift: Boeuf en daube provençal – gryderet med oksekød

Tilføj Din Kommentar