Opskrift: Ægte italiensk gelato (grundopskrift)
- samt med vanilje og med kaffe

0 0
Opskrift: Ægte italiensk gelato (grundopskrift)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
5 dl mælk efter eget valg
5 dl piskefløde
6 æggeblommer
225 g sukker

Sådan laver du selv verdens lækreste is

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Der er almindelig flødeis. Og så er der italiensk gelato. Flødeis er dejligt. Men gelato er i en helt anden liga. Gelato er simpelt hen verdens lækreste is, basta!

Gelato er cremet og smager vanvittigt syndigt, men sjovt nok er der ikke lige så mange kalorier i en gelato som i en flødeis. For hvor flødeisen er lavet på 100% piskefløde, består gelato af 50% mælk og 50% piskefløde. Hertil kommer æg og sukker, men det er ens for begge istyper.

Den helt store forskel på gelato og flødeis er, at ingredienserne i gelato først skal opvarmes, før de køles af og til sidst fryses. Gelato starter altså med at være en halvtyk, lun creme. I en flødeis bruger du de rå, kølige ingredienser og fryser direkte ned. Men som sagt smager gelato så godt, at det er alt besværet værd.

En af fordelene ved gelato er, at isen serveres ved en noget højere temperatur end flødeis og derfor fornemmes lettere at spise.

For at opnå den helt rigtige konsistens i gelatoen skal du bruge en ismaskine før den endelige indfrysning. Alternativt skal du piske blandingen med et piskeris ca. hver halve time, mens den fryser til is.

Vi giver dig her den ufejlbarlige grundopskrift på en ægte, italiensk gelato. Når cremen er færdig, kan du tilføje de smage, du ønsker – og herefter køre cremen i ismaskinen.

I Verona smagte Spicy Twist blandt anden gelato med kaffe (vores absolutte yndlingsis) og gelato med vanilje (mums). Hvis du vil prøve disse to smage, så del den færdige creme i 2 portioner og tilføj kaffe og vanilje:

  • Gelato med kaffe: ½ dl stærk espresso til ½ portion gelato
  • Gelato med vanilje: ½ vaniljestang til ½ portion gelato

Vil du virkelig tage kegler hos gæsterne, så bager du lige hurtigt en pladefuld sprøde mandel-vafler og serverer til din hjemmelavede gelato.

Ingredienser

Antal personer:
5 dl mælk efter eget valg
5 dl piskefløde
6 æggeblommer
225 g sukker
3 fra 85 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm mælk og fløde op til kogepunktet i gryde – sluk for varmen, når der dannes bobler

2
Færdig

Pisk æg og sukker skummende hvidt

3
Færdig

Hæld 1/3 af mælkeblandingen ned til æggene under omrøring

4
Færdig

Varm mælkeblandingen i gryden op igen ved middellav varme og hæld æggeblandingen heri under omrøring,

5
Færdig

Pisk konstant, mens cremen tykner – den må ikke koge, og den må ikke brænde på.

6
Færdig

Når cremen er halvtyk og ryger, så tag den af varmen og køl helt af i 3-4 timer.

7
Færdig

Ønsker du smage i isen (kaffe? vanilje? citron?), så er det nu, du skal røre dem i cremen.

8
Færdig

Kør cremen i ismaskine og frys herefter ned.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ristede soyabønner som snacks
forrige
Opskrift: Ristede soyabønner som snacks
Opskrift: Rigtige gammeldags benløse fugle
næste
Opskrift: Rigtige gammeldags benløse fugle
Opskrift: Ristede soyabønner som snacks
forrige
Opskrift: Ristede soyabønner som snacks
Opskrift: Rigtige gammeldags benløse fugle
næste
Opskrift: Rigtige gammeldags benløse fugle

6 Comments Skjul kommentarer

Hej Carsten

Uden ismaskine skal du piske i isblandingen med piskeris hver halve time, mens den fryser ind. Held & lykke.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Der er noget i har misforstået.
En is på ren fløde er en parfait som er af Fransk oprindelse.
Jeres opskrift er en dansk flødeis.
Italiensk Gelato er lavet på sødmælk med lidt højere fedt % end den vi har herhjemme.

Kære Anja

Tak for indsparket! Vi vil forsvare os med, at utallige opskrifter på gelato – danske som udenlandske – foreslår at bruge en blanding af mælk og fløde i gelato. Også den engelske udgave af Wikipedia nævner i ingredienslisten til gelato både mælk og fløde. Dette skyldes måske, at de færreste supermarkeder sælger en sødmælk med tilstrækkelig høj fedtprocent?

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Hejsa Spicy Twist..jeg har lige en lille kommentar til punkt nummer 6, du skriver at man skal tage det af varmen når det ryger, det skal helst ikke ryge så er det blevet brændt, så jeg håber da du mener når det begynder at dampe, hilsen Lars

Kære Lars

Du har ret – gryden skal af blusset, når det begynder at dampe.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here