Opskrift: Den skønne italienske kylling piccata
- med citron og kapers

0 0
Opskrift: Den skønne italienske kylling piccata

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 kyllingebryster
Salt, peber
Mel
0.5 dl olivenolie
Kaperssovs
2 dl kogende vand
2 terninger hønsebouillon
4 spsk. citronsaft
4 spsk. kapers
4 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, knust
Drys
Frisk basilikum

Paneret kyllingebryst med en let syrlig kaperssovs

Ingredienser

  • Kaperssovs

  • Drys

Et par ord om vores opskrift

Del

I det madglade støvleland Italien startede denne ret i sin tid med kalvekød, der blev banket helt fladt og mørt.

Da retten nåede over til guds eget land, USA, blev den ekstremt populær – men med kylling i stedet for kalv.

I princippet skal kyllingebryst flækkes og bankes fladt, så alle stykker er lige tynde. Bankearbejdet kan klares med en kødhammer, mens kyllingen ligger forsvarsløs mellem to stykker film.

Men vi foreslår at gøre det lidt lettere. Derfor nøjes vi med bare at flække kyllingebrysterne med en skarp kniv, så de bliver cirka halvt så tykke. Det fungerer fint.

Kylling piccata består af flækkede kyllingebryster, der vendes i salt, peber og mel og steges ved høj varme et par minutter på hver side. På panden ligger nu lidt olie- og melrester tilbage, og heri røres citronsaft, hvidvin og kapers. That’s it.

Som en del andre kokke mener vi dog, at hønsebouillon smager bedre end vin her. Samt at piccata-sovsen bliver mere interessant med et skud finthakkede skalotteløg og hvidløg. Og endelig kan vi garantere, at strimlede basilikumblade giver retten et ægte italiensk twist.

Som tilbehør til kylling piccata kan du trygt servere små, nye kartofler og asparges. Eventuelt også et glas rosévin ved festlige lejligheder.

Ingredienser

Antal personer:
4 kyllingebryster
Salt, peber
Mel
0.5 dl olivenolie
Kaperssovs
2 dl kogende vand
2 terninger hønsebouillon
4 spsk. citronsaft
4 spsk. kapers
4 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, knust
Drys
Frisk basilikum
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Flæk kyllingebrysterne med en skarp kniv, så de bliver halvt så tykke

2
Færdig

Drys kyllingebrysterne med salt og peber og vend bagefter i mel

3
Færdig

Bland alle ingredienser til kaperssovs i en skål

4
Færdig

Steg kyllingebrysterne i olien på en hed pande, ca. 2 minutter på hver side - tag kyllingebrysterne af panden og læg på et fad

5
Færdig

Hæld ingredienserne til kaperssovs på panden, hvor der stadig er lidt olivenolie og brune melrester fra kyllingen - lad koge op i højst 30 sekunder

6
Færdig

Hæld kaperssovsen over de panerede kyllingebryster og drys med strimlede basilikumblade

7
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nem thaisuppe med grøn karry
forrige
Opskrift: Nem thaisuppe med grøn karry
Opskrift: Lækre glutenfri rabarbersnitter
næste
Opskrift: Lækre glutenfri rabarbersnitter
Opskrift: Nem thaisuppe med grøn karry
forrige
Opskrift: Nem thaisuppe med grøn karry
Opskrift: Lækre glutenfri rabarbersnitter
næste
Opskrift: Lækre glutenfri rabarbersnitter

Tilføj Din Kommentar