Ingredienser
-
Thaisuppe
-
1.2 l hønsebouillon
-
8 kammuslinger
-
12 tigerrejer
-
1 bdt. grønne asparges
-
1 bdt. forårsløg
-
200 g tomater
-
30 g frisk ingefær
-
3 fed hvidløg
-
2 spsk. fiskesovs
-
1 spsk. limesaft
-
1.5 tsk. grøn karry
-
1 tsk. sukker
-
Desuden
-
500 g nudler
-
1 bdt. frisk koriander
Et par ord om vores opskrift
I de fleste supper og thairetter med grøn karry skal der som regel en dåse kokosmælk. Det smager dejligt, men selv den kaloriefattige udgave af kokosmælk indeholder fedt.
Denne skønne thaisuppe er helt uden fedtstoffer og egner sig altså til en effektiv slankedag. En dag, hvor du samtidig har rygende travlt…
Dagens thaisuppe med grøn karry tager kun 20-25 minutter at lave. Nudlerne koger du for sig selv – de skal sjældent have mere end et par minutter.
Suppen laver du ved at plaske alle ingredienser i en gryde, varme op til kogepunktet, slukke for blusset og lade stå 5 minutter under låg. Bum, så er der serveret.
Du kan putte alt mulig i denne nemme suppe: Kylling eller svinekød, gulerødder, spidskål, sukkerærter, peberfrugt, rødløg, ja, sågar et par æg, som du bare slår ud i sammen med de øvrige ingredienser.
Det eneste krav til fyldet er, at det skal snittes helt fint, så det lynhurtigt bliver mørt.
Vi har valgt at tø nogle frosne kammuslinger og tigerrejer op i køleskabet natten over, så de er klar til at putte i suppegryden.
Vores forslag til grøntsager er asparges, forårsløg og tomater. Smagsgiverne er grøn karry, hvidløg, ingefær, limesaft, fiskesovs, sukker og frisk koriander.
Suppen er en helt almindelig hønsebouillon (alternativt grøntsagsbouillon), mens nudlerne er ægnudler (alternativt risnudler).
Find stopuret frem. Om max. 25 minutter er der mad!
Ingredienser
Thaisuppe |
|
1.2 l hønsebouillon | |
8 kammuslinger | |
12 tigerrejer | |
1 bdt. grønne asparges | |
1 bdt. forårsløg | |
200 g tomater | |
30 g frisk ingefær | |
3 fed hvidløg | |
2 spsk. fiskesovs | |
1 spsk. limesaft | |
1.5 tsk. grøn karry | |
1 tsk. sukker | |
Desuden |
|
500 g nudler | |
1 bdt. frisk koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt vand over til nudler |
2
Færdig
|
Hæld alle ingredienser til thaisuppe i en stor gryde - rejer skal måske afskalles, grøntsagerne skæres i mundrette stykker, og ingefær samt hvidløg rives |
3
Færdig
|
Bring nudlerne i kog - hæld vandet fra, når de er færdige (se kogeanvisninger på pakken) |
4
Færdig
|
Bring suppen i kog - læg låg på og sluk for blusset, når suppen koger, og lad den trække under låg i 5 minutter |
5
Færdig
|
Servér suppen af dybe skåle med nudlerne underst og resten ovenpå |
6
Færdig
|
Drys med friske korianderblade |