Opskrift: Nem thaisuppe med grøn karry
- nudler, rejer og kammuslinger

0 0
Opskrift: Nem thaisuppe med grøn karry

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Thaisuppe
1.2 l hønsebouillon
8 kammuslinger
12 tigerrejer
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. forårsløg
200 g tomater
30 g frisk ingefær
3 fed hvidløg
2 spsk. fiskesovs
1 spsk. limesaft
1.5 tsk. grøn karry
1 tsk. sukker
Desuden
500 g nudler
1 bdt. frisk koriander

Lynhurtig, sund og slankende nudelsuppe

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Slankemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Thaisuppe

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

I de fleste supper og thairetter med grøn karry skal der som regel en dåse kokosmælk. Det smager dejligt, men selv den kaloriefattige udgave af kokosmælk indeholder fedt.

Denne skønne thaisuppe er helt uden fedtstoffer og egner sig altså til en effektiv slankedag. En dag, hvor du samtidig har rygende travlt…

Dagens thaisuppe med grøn karry tager kun 20-25 minutter at lave. Nudlerne koger du for sig selv – de skal sjældent have mere end et par minutter.

Suppen laver du ved at plaske alle ingredienser i en gryde, varme op til kogepunktet, slukke for blusset og lade stå 5 minutter under låg. Bum, så er der serveret.

Du kan putte alt mulig i denne nemme suppe: Kylling eller svinekød, gulerødder, spidskål, sukkerærter, peberfrugt, rødløg, ja, sågar et par æg, som du bare slår ud i sammen med de øvrige ingredienser.

Det eneste krav til fyldet er, at det skal snittes helt fint, så det lynhurtigt bliver mørt.

Vi har valgt at tø nogle frosne kammuslinger og tigerrejer op i køleskabet natten over, så de er klar til at putte i suppegryden.

Vores forslag til grøntsager er asparges, forårsløg og tomater. Smagsgiverne er grøn karry, hvidløg, ingefær, limesaft, fiskesovs, sukker og frisk koriander.

Suppen er en helt almindelig hønsebouillon (alternativt grøntsagsbouillon), mens nudlerne er ægnudler (alternativt risnudler).

Find stopuret frem. Om max. 25 minutter er der mad!

Ingredienser

Antal personer:
Thaisuppe
1.2 l hønsebouillon
8 kammuslinger
12 tigerrejer
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. forårsløg
200 g tomater
30 g frisk ingefær
3 fed hvidløg
2 spsk. fiskesovs
1 spsk. limesaft
1.5 tsk. grøn karry
1 tsk. sukker
Desuden
500 g nudler
1 bdt. frisk koriander
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt vand over til nudler

2
Færdig

Hæld alle ingredienser til thaisuppe i en stor gryde - rejer skal måske afskalles, grøntsagerne skæres i mundrette stykker, og ingefær samt hvidløg rives

3
Færdig

Bring nudlerne i kog - hæld vandet fra, når de er færdige (se kogeanvisninger på pakken)

4
Færdig

Bring suppen i kog - læg låg på og sluk for blusset, når suppen koger, og lad den trække under låg i 5 minutter

5
Færdig

Servér suppen af dybe skåle med nudlerne underst og resten ovenpå

6
Færdig

Drys med friske korianderblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Riviera Breeze - drink med pastis
forrige
Opskrift: Riviera Breeze – drink med pastis
Opskrift: Den skønne italienske kylling piccata
næste
Opskrift: Den skønne italienske kylling piccata
Opskrift: Riviera Breeze - drink med pastis
forrige
Opskrift: Riviera Breeze – drink med pastis
Opskrift: Den skønne italienske kylling piccata
næste
Opskrift: Den skønne italienske kylling piccata

Tilføj Din Kommentar