Ingredienser
-
400 g jordbær
-
300 g græsk yoghurt
-
1 æg
-
0.5 citron
-
0.5 dl sukker
-
2 tsk. vaniljesukker
-
Drys
-
2 dl havregryn
-
4 spsk. sirup
Et par ord om vores opskrift
Det tager tid at lave en gammeldags hjemmelavet koldskål. Æggene skal piskes omhyggeligt med sukker, kærnemælk skal røres i, eventuelt skal jordbær snittes i nydelige skiver osv.
Sådan en klassisk kærnemælkskoldskål smager jo pragtfuldt, men du er også nødt til at sætte en lille halv time af til projektet.
Vil du omvendt gerne have en skøn koldskål med jordbær i en fart, så får du her opskriften på Danmarks hurtigste og nemmeste jordbærkoldskål. 5 minutter tager det, så er du i mål.
Tricket er at hælde alle ingredienser i en skål og stikke en stavblender i bagefter. Hvor svært kan det være?
Ønsker du lynhurtigt drys på din lynhurtige koldskål? Jamen, s’gerne. Hæld havregryn på en pande, varm op, til grynene bliver lysebrune og rør lidt sirup i. 5 minutter tager det, så er dit knasende drys færdigt. Det er oven i købet bedre og sundere end kammerjunker.
Vi foreslår at lave koldskålen på græsk yoghurt, så den bliver en smule tyk i konsistensen. Foretrækker du en tyndere koldskål, kan du i stedet bruge almindelig yoghurt, ymer, A38 eller fx en blanding af yoghurt og kærnemælk.
Ønsker du en anden smag end jordbær i din ekspreskoldskål kan du bruge hindbær, blåbær, mango, kiwi, banan, revet æble eller pære…
Servér jordbærkoldskål med havregrynsdrys til morgenmad, brunch eller som en hurtig dessert.
Ingredienser
400 g jordbær | |
300 g græsk yoghurt | |
1 æg | |
0.5 citron | |
0.5 dl sukker | |
2 tsk. vaniljesukker | |
Drys |
|
2 dl havregryn | |
4 spsk. sirup |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser til koldskål i en skål |
2
Færdig
|
Stik stavblenderen i og kør, til blandingen er jævn |
3
Færdig
|
Rist havregrynene på en pande ved høj varme, til de begynder at blive lysebrune |
4
Færdig
|
Tag panden af ilden og rør siruppen i - køl af på en tallerken et par minutter |
5
Færdig
|
Servér evt. jordbærkoldskålen af pæne glas med lidt drys på toppen |