Ingredienser
-
3 makroner, let knust
-
2 spsk. Cointreau
-
125 g jordbær
-
5 mynteblade, strimlet
-
3 spsk. råcreme
Et par ord om vores opskrift
I den alt for korte jordbærsæson gælder det om at guffe så mange af de søde, røde himmerigsmundfulde som muligt. Og for at hver dag ikke skal blive ens, gælder det også om variere måderne, du spiser jordbærrene på.
Denne opskrift på jordbærtrifli er en perfekt dessert til hyggelige fester og glade gæster. Jordbærtrifli er let at lave, og ved at tilsætte appelsinlikøren Cointreau og nogle strimler mynte viser du, at du har haft overskud midt i travlheden. Det er en både fræk og lækker dessert.
Hvis du ikke har Cointreau, kan du sagtens bruge portvin eller endda cognac i snæver vending. Drop spiritus til børn og barnlige sjæle. Desserten smager fint alligevel.
Vi foreslår at servere jordbærtrifli lidt skødesløst i høje glas som vist på billedet. Men du kan sagtens bruge desserttallerkener eller små skåle og anrette triflien traditionelt med makroner i bunden, jordbær og mynte i midten og råcreme på toppen.
Et glas Beerenauslese fra Østrig eller Tyskland vil egne sig til, hvis du vil flotte dig.
Her finder du den nemme opskrift på råcreme med vaniljesukker.
Ingredienser
3 makroner, let knust | |
2 spsk. Cointreau | |
125 g jordbær | |
5 mynteblade, strimlet | |
3 spsk. råcreme |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld Cointreau over de knuste makroner |
2
Færdig
|
Fordel ingredienserne lagvis i et dessertglas |
3
Færdig
|
Lad triflien trække 10 minutter i køleskabet |