Ingredienser
-
Dej
-
0.5 dl mælk
-
20 g gær
-
1 æg
-
6 kardemommekapsler, de knuste korn
-
2 tsk. vaniljesukker
-
4 spsk. sukker
-
40 g blødt smør
-
275 g mel
-
Fyld
-
100 g smør
-
100 g brun farin
-
1 spsk. kanel
-
10 g ingefær, revet
-
Pensling
-
1 æg, pisket
-
Glasur
-
100 g flormelis
-
3 spsk. kogende vand
Et par ord om vores opskrift
Der er masser af smør, kanel og andre gode sager i disse kanelsnegle. De smager syndigt godt, meget bedre end bagerens, så du kan overveje at lave dobbelt portion. Sneglene kan sagtens fryses ned, hvis de ikke bliver spist med det samme.
Dej og fyld til kanelsneglene har en fantastisk smag hver især. Dejen har fået et herligt skud kardemomme og vanilje, og i fyldet går kanel og ingefær op i en højere enhed.
Kanelsnegle er et sikkert hit til en hyggelig brunch, til eftermiddagskaffe og -te, til børnefødselsdage og til lækkersultne kolleger.
Ingredienser
Dej |
|
0.5 dl mælk | |
20 g gær | |
1 æg | |
6 kardemommekapsler, de knuste korn | |
2 tsk. vaniljesukker | |
4 spsk. sukker | |
40 g blødt smør | |
275 g mel | |
Fyld |
|
100 g smør | |
100 g brun farin | |
1 spsk. kanel | |
10 g ingefær, revet | |
Pensling |
|
1 æg, pisket | |
Glasur |
|
100 g flormelis | |
3 spsk. kogende vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gæren i mælken |
2
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser til dej (minus mel) i |
3
Færdig
|
Ælt melet i, til du har en smidig dejl |
4
Færdig
|
Rul dejen ud til en plade på 20 x 30 cm |
5
Færdig
|
Rør fyldet sammen og fordel ud over dejen |
6
Færdig
|
Rul dejen til en pølse på den lange led og skær ud i 15 skiver |
7
Færdig
|
Brug hænderne til at justere formen, så sneglene bliver runde - og klem den yderste snip dej fast under hver snegl |
8
Færdig
|
Sæt sneglene på bagepapir og lad hæve 30 minutter et lunt sted |
9
Færdig
|
Pensl sneglene med pisket æg |
10
Færdig
|
Bag 12 minutter i en 225 grader varm ovn |
11
Færdig
|
Lad sneglene køle af, rør flormelis og vand sammen og giv hver snegl en solid klat glasur |