Opskrift: Chilenske empanadas med kødfyld
- empanadas de pino

0 0
Opskrift: Chilenske empanadas med kødfyld

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej
200 g mel
50 g yoghurt
1 æg
4 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Fyld
3 spsk. olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
300 g hakket oksekød
2 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. chiliflager
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano
0.75 tsk. salt
3 spsk. rosiner
12 sorte oliven uden sten
2 æg
Guacamole-salat
2 avocadoer
4 spsk. limesaft
1 spsk. yoghurt
1 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. salt, peber
1 æble
1 rødløg
1 gulerod
0.5 bdt. koriander

Disse indbagte kødtærter er et af Chiles nationale klenodier

Ingredienser

  • Dej

  • Fyld

  • Guacamole-salat

Et par ord om vores opskrift

Del

Empanadas betyder egentlig ‘indpakket i brød’ – og dét, der indpakkes, er noget lækkert fyld. Det kan være grøntsager, fisk, skaldyr, kylling eller, som i denne latinamerikanske opskrift, oksekød.

I andre lande har man tilsvarende pirogger og samosas, der ligeledes er dejpakker med forskelligt fyld i.

I Sydamerika spiser man empanadas overalt, og hver region har naturligvis sit særlige fyld. Empanadas de pino er Chiles bud, og de er så populære i landet, at de nærmest er en del af folkesjælen. Før han skammeligt blev myrdet, udtalte Chiles elskede præsident Salvador Allende, at den chilenske revolution skulle have “smagen af rødvin og duften af empanadas”.

Empanadas de pino har som oftest fyld af krydret hakket oksekød, der er stegt med løg, hvidløg og chili, samt oliven, rosiner og hårdkogt æg. Og det er selvklart sådan, vi laver dem her.

Empanadas med kødfyld kan bruges til alt muligt: Som appetizer eller snack til drinks, som en let frokost, som mellemmåltid, som madpakke på udflugter – for det geniale er jo, at du får brød og lækkert fyld på én gang. Ligesom med pizza.

Til forret kan man højst spise to empanadas hver, så denne portion rækker til 4 personer. Vi foreslår at servere en “guacamole-salat” til – med avocado, æble, løg og gulerod. Du kunne også lave en let italiensk tomatsalat

Et glas chilensk rødvin ville heller ikke være af vejen.

Ingredienser

Antal personer:
Dej
200 g mel
50 g yoghurt
1 æg
4 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Fyld
3 spsk. olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
300 g hakket oksekød
2 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. chiliflager
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano
0.75 tsk. salt
3 spsk. rosiner
12 sorte oliven uden sten
2 æg
Guacamole-salat
2 avocadoer
4 spsk. limesaft
1 spsk. yoghurt
1 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. salt, peber
1 æble
1 rødløg
1 gulerod
0.5 bdt. koriander

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt ingredienserne til dej sammen og stil køligt 30 minutter

2
Færdig

Varm olien op på en pande og steg finthakket løg og hvidløg blanke - det tager ca. 10 minutter

3
Færdig

Steg kødet med, indtil det er smuldret

4
Færdig

Tilsæt krydderierne og steg med 1-2 minutter

5
Færdig

Tag panden af varmen og tilsæt rosiner og de halverede oliven

6
Færdig

Mens kødet bliver lunkent, koger du æggene 6 minutter

7
Færdig

Pil de hårdkogte æg og skær dem i kvarte på den lange led

8
Færdig

Del dejen i 8 boller, som du ruller ud til tyndest mulige cirkler

9
Færdig

Læg kødfyld på den ene halvdel af dejen og placér et kvart æg ovenpå

10
Færdig

Træk den anden halvdel af dejen hen over og tryk den åbne halvcirkel sammen med en gaffel

11
Færdig

Pensl empanadas med æg og bag dem 15 minutter midt i en 200 grader varm ovn

12
Færdig

Mens empanadas bager i ovnen, laver du guacamole-salaten:
Mos avocadoerne med lime, yoghurt, hvidløg, salt og peber - rør finthakket æble, løg og gulerod i mosen - og drys med koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Kartoffel æggekage i ovn
forrige
Opskrift: Kartoffel æggekage i ovn
Opskrift: Supernem løvstikke-bearnaise
næste
Opskrift: Supernem løvstikke-bearnaise
Opskrift: Kartoffel æggekage i ovn
forrige
Opskrift: Kartoffel æggekage i ovn
Opskrift: Supernem løvstikke-bearnaise
næste
Opskrift: Supernem løvstikke-bearnaise

Tilføj Din Kommentar