Opskrift: Kartoffelpizza
- og rosmarin, mozzarella og hvidløgsolie

0 0
Opskrift: Kartoffelpizza

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej
10 g gær
3 dl vand
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
250 g speltmel
250 g durummel (eller hvede)
Fyld
2 bagekartofler i ultratyndeskiver
2 mozzarella-ost i tynde skiver
Rosmarin, frisk eller tørret
0.5 dl olivenolie
2 fed hvidløg, knust
Flagesalt
Evt, chiliflager

En såkaldt hvid pizza, som er utroligt vanedannende

Tilhører:
  • Billig mad
  • Børnemad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Dej

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

En hvid pizza er uden den sædvanlige orangerøde tomatsovs. I denne opskrift er fyldet blot kartoffelskiver, rosmarin og mozzarella – og bagefter hvidløgsolie. Ufatteligt enkelt, men mindst lige så vanedannende som al anden slags pizza. Et godt eksempel på en vegetarret som comfort food.

Du vælger selv, hvor lang tid dejen skal hæve. Jo længere den hæver, jo bedre bliver den. Men hvis du har travlt, kan du bare øge mængden af gær.

I denne opskrift laver vi dejen dagen før og bruger sølle 10 g gær. Hvis du kun har 1,5 time, til maden skal stå på bordet, kan du bruge 30 g gær og lade hæve lunt i 1 time.

Du kan bruge den lidt grove pizzadej til alle slags pizzaer. Den er mere mættende og sundere end almindeligt hvid dej, men måske ikke helt så fast food-agtig.

Pizzaen bliver sprødere, hvis du bager den på en bagesten, der er varmet godt igennem først. Men ellers kan du med fordel anbringe pizzaen på nederste rille i en varm bradepande med bagepapir.

Spis den her kartoffelpizza som hovedret eller som snack i tynde skiver.

Ingredienser

Antal personer:
Dej
10 g gær
3 dl vand
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
250 g speltmel
250 g durummel (eller hvede)
Fyld
2 bagekartofler i ultratyndeskiver
2 mozzarella-ost i tynde skiver
Rosmarin, frisk eller tørret
0.5 dl olivenolie
2 fed hvidløg, knust
Flagesalt
Evt, chiliflager
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Dag 1

Rør gær og salt ud i det kolde vand

2
Færdig

Tilsæt olie og det meste mel

3
Færdig

Måske skal du bruge lidt mere eller mindre mel

4
Færdig

Ælt dejen smidig og glat på køkkenbordet

5
Færdig

Smør dejen ind i lidt olie og læg tilbage i skålen

6
Færdig

Dæk med film og lad hæve mindst 20 timer

7
Færdig

Dag 2

Del dejen i 8 boller og rul så tyndt ud som muligt på et meldækket bord

8
Færdig

Dejen er meget fast i det, men det kan sagtens lade sig gøre

9
Færdig

Pynt pizzaerne: Først med kartoffelskiver, som er duppet tørre
... dernæst med først rosmarin, bagefter mozzarellaskiver

10
Færdig

Bag 2-3 pizzaer ad gangen i en 250 g varm ovn i 8-10 minutter

11
Færdig

Pensl de rygende varme pizzaer med olie rørt med hvidløg

12
Færdig

Drys med salt i flager og evt. chili og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Cremet Ørredmousse er lækkert til frokost eller dessert
forrige
Opskrift: Cremet ørredmousse
Spansk tortilla i ovn
næste
Opskrift: Nem og sund spansk tortilla i ovn
Cremet Ørredmousse er lækkert til frokost eller dessert
forrige
Opskrift: Cremet ørredmousse
Spansk tortilla i ovn
næste
Opskrift: Nem og sund spansk tortilla i ovn

Tilføj Din Kommentar