Ingredienser
-
Dej
-
10 g gær
-
3 dl vand
-
1 tsk. salt
-
2 spsk. olivenolie
-
250 g speltmel
-
250 g durummel (eller hvede)
-
Fyld
-
2 bagekartofler i ultratyndeskiver
-
2 mozzarella-ost i tynde skiver
-
Rosmarin, frisk eller tørret
-
0.5 dl olivenolie
-
2 fed hvidløg, knust
-
Flagesalt
-
Evt, chiliflager
Et par ord om vores opskrift
En hvid pizza er uden den sædvanlige orangerøde tomatsovs. I denne opskrift er fyldet blot kartoffelskiver, rosmarin og mozzarella – og bagefter hvidløgsolie. Ufatteligt enkelt, men mindst lige så vanedannende som al anden slags pizza. Et godt eksempel på en vegetarret som comfort food.
Du vælger selv, hvor lang tid dejen skal hæve. Jo længere den hæver, jo bedre bliver den. Men hvis du har travlt, kan du bare øge mængden af gær.
I denne opskrift laver vi dejen dagen før og bruger sølle 10 g gær. Hvis du kun har 1,5 time, til maden skal stå på bordet, kan du bruge 30 g gær og lade hæve lunt i 1 time.
Du kan bruge den lidt grove pizzadej til alle slags pizzaer. Den er mere mættende og sundere end almindeligt hvid dej, men måske ikke helt så fast food-agtig.
Pizzaen bliver sprødere, hvis du bager den på en bagesten, der er varmet godt igennem først. Men ellers kan du med fordel anbringe pizzaen på nederste rille i en varm bradepande med bagepapir.
Spis den her kartoffelpizza som hovedret eller som snack i tynde skiver.
Ingredienser
Dej |
|
10 g gær | |
3 dl vand | |
1 tsk. salt | |
2 spsk. olivenolie | |
250 g speltmel | |
250 g durummel (eller hvede) | |
Fyld |
|
2 bagekartofler i ultratyndeskiver | |
2 mozzarella-ost i tynde skiver | |
Rosmarin, frisk eller tørret | |
0.5 dl olivenolie | |
2 fed hvidløg, knust | |
Flagesalt | |
Evt, chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Dag 1Rør gær og salt ud i det kolde vand |
2
Færdig
|
Tilsæt olie og det meste mel |
3
Færdig
|
Måske skal du bruge lidt mere eller mindre mel |
4
Færdig
|
Ælt dejen smidig og glat på køkkenbordet |
5
Færdig
|
Smør dejen ind i lidt olie og læg tilbage i skålen |
6
Færdig
|
Dæk med film og lad hæve mindst 20 timer |
7
Færdig
|
Dag 2Del dejen i 8 boller og rul så tyndt ud som muligt på et meldækket bord |
8
Færdig
|
Dejen er meget fast i det, men det kan sagtens lade sig gøre |
9
Færdig
|
Pynt pizzaerne: Først med kartoffelskiver, som er duppet tørre |
10
Færdig
|
Bag 2-3 pizzaer ad gangen i en 250 g varm ovn i 8-10 minutter |
11
Færdig
|
Pensl de rygende varme pizzaer med olie rørt med hvidløg |
12
Færdig
|
Drys med salt i flager og evt. chili og servér straks |