Ingredienser
-
1 kylling
-
Vand
-
1 spsk. salt
-
2 bdt. asparges
-
2 bdt. forårsløg
-
Sovs
-
0.5 l kogevand
-
4 spsk. majsjævning
-
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
-
1 citron, den revne skal
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Kogt kylling smager vidunderligt og er utroligt nemt at lave. Klip en kylling i mindre stykker (eller anskaf 1,5 kg kyllingelår) og kog 35 minutter i vand, der lige dækker, tilsat 1 spsk. salt. Så nemt er det.
Suppen fra den kogte kylling smager fantastisk, enten som den er (et glas bouillon), i en gammeldags hønsekødssuppe eller i sovser. Kyllingekødet er saftigt, blødt og lækkert.
I dagens opskrift bruger vi kogevandet fra kyllingen til at lave en mager sovs, som jævnes med lidt majsstivelse og tilsmages med esdragon og citronskal. Inden da har du lige kogt grønne asparges og forårsløg 3 minutter i kogevandet, så sovsen får ekstra kraft og vitaminer.
Læs mere om kogt kylling med asparges og esdragon efter opskriften.
Ingredienser
1 kylling | |
Vand | |
1 spsk. salt | |
2 bdt. asparges | |
2 bdt. forårsløg | |
Sovs |
|
0.5 l kogevand | |
4 spsk. majsjævning | |
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret | |
1 citron, den revne skal | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Klip kyllingen i mindre stykker, læg i en gryde og dæk med vand |
2
Færdig
|
Bring kyllingen i kog, skum vandet, tilsæt salt og lad småkoge 35 minutter under låg |
3
Færdig
|
Rens asparges og forårsløg og skær i halve – evt. kan du koge de asparges-ender, du normalt vil kassere, sammen med kyllingen for ekstra smag |
4
Færdig
|
Afmål kogevand fra kyllingen og hæld i en mindre gryde |
5
Færdig
|
Kog asparges og forårsløg 3 minutter i kogevandet og fisk op |
6
Færdig
|
Pisk majsjævning i kogevandet og lad koge 2 minutter, til sovsen er halvtyk |
7
Færdig
|
Tag sovsen af varmen og rør hakket esdragon, citronskal og peber i |
8
Færdig
|
Servér kyllingestykkerne med asparges, forårsløg og den gode sovs |
Mere om kogt kylling med asparges og esdragon
Kogt kylling, asparges, løg, esdragonsovs… Du drømmer ikke om, hvor godt den kombination smager!
Denne ret er på én gang superlækker slankemad og en suveræn keto-opskrift. Den lille smule majsjævning, der skal bruges, vil ikke ødelægge keto-diæten.
Hvis du vil booste din sundhed yderligere, koger du kollagen ud af kyllingebenene bagefter. Kollagen er et protein, som er vanvittigt godt for dine muskler, knogler, led, hud mv. Mange bruger faktisk kollagen som naturens egen antirynkecreme.