Opskrift: Kogt kylling med asparges og esdragon

0 0
Opskrift: Kogt kylling med asparges og esdragon

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
Vand
1 spsk. salt
2 bdt. asparges
2 bdt. forårsløg
Sovs
0.5 l kogevand
4 spsk. majsjævning
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
1 citron, den revne skal
Peber
Tilhører:
  • Slankemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Sovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Kogt kylling smager vidunderligt og er utroligt nemt at lave. Klip en kylling i mindre stykker (eller anskaf 1,5 kg kyllingelår) og kog 35 minutter i vand, der lige dækker, tilsat 1 spsk. salt. Så nemt er det.

Suppen fra den kogte kylling smager fantastisk, enten som den er (et glas bouillon), i en gammeldags hønsekødssuppe eller i sovser. Kyllingekødet er saftigt, blødt og lækkert.

I dagens opskrift bruger vi kogevandet fra kyllingen til at lave en mager sovs, som jævnes med lidt majsstivelse og tilsmages med esdragon og citronskal. Inden da har du lige kogt grønne asparges og forårsløg 3 minutter i kogevandet, så sovsen får ekstra kraft og vitaminer.

Læs mere om kogt kylling med asparges og esdragon efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
Vand
1 spsk. salt
2 bdt. asparges
2 bdt. forårsløg
Sovs
0.5 l kogevand
4 spsk. majsjævning
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
1 citron, den revne skal
Peber
5 fra 7 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Klip kyllingen i mindre stykker, læg i en gryde og dæk med vand

2
Færdig

Bring kyllingen i kog, skum vandet, tilsæt salt og lad småkoge 35 minutter under låg

3
Færdig

Rens asparges og forårsløg og skær i halve – evt. kan du koge de asparges-ender, du normalt vil kassere, sammen med kyllingen for ekstra smag

4
Færdig

Afmål kogevand fra kyllingen og hæld i en mindre gryde

5
Færdig

Kog asparges og forårsløg 3 minutter i kogevandet og fisk op

6
Færdig

Pisk majsjævning i kogevandet og lad koge 2 minutter, til sovsen er halvtyk

7
Færdig

Tag sovsen af varmen og rør hakket esdragon, citronskal og peber i

8
Færdig

Servér kyllingestykkerne med asparges, forårsløg og den gode sovs

Mere om kogt kylling med asparges og esdragon

Kogt kylling, asparges, løg, esdragonsovs… Du drømmer ikke om, hvor godt den kombination smager!

Denne ret er på én gang superlækker slankemad og en suveræn keto-opskrift. Den lille smule majsjævning, der skal bruges, vil ikke ødelægge keto-diæten.

Hvis du vil booste din sundhed yderligere, koger du kollagen ud af kyllingebenene bagefter. Kollagen er et protein, som er vanvittigt godt for dine muskler, knogler, led, hud mv. Mange bruger faktisk kollagen som naturens egen antirynkecreme.

Se opskriften på hjemmelavet kollagen her

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Spaghetti bolognese med grønkål
forrige
Opskrift: Spaghetti bolognese med grønkål (sund pasta med kødsovs)
Indisk rispilaf med kylling - chicken pulao
næste
Opskrift: Indisk rispilaf med kylling – chicken pulao
Spaghetti bolognese med grønkål
forrige
Opskrift: Spaghetti bolognese med grønkål (sund pasta med kødsovs)
Indisk rispilaf med kylling - chicken pulao
næste
Opskrift: Indisk rispilaf med kylling – chicken pulao

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here