• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: Spaghetti bolognese med grønkål (sund pasta med kødsovs)

Opskrift: Spaghetti bolognese med grønkål (sund pasta med kødsovs)

0 0
Opskrift: Spaghetti bolognese med grønkål (sund pasta med kødsovs)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 store løg
2 fed hvidløg
300 g hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
150 g finthakket grønkål
2 store gulerødder
1 ds. flået tomat
1.5 tsk. salt, peber
1 tsk. sukker
2 tsk. basilikum
2 tsk. oregano
1 dl pastavand
Desuden
400 g spaghetti
Revet ost
Tilhører:
  • Børnemad
  • Slankemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne lækre kødsovs smager helt rigtigt – også selv om den er dobbelt så sund, som den plejer. Halvdelen af kødet er erstattet af billige, fiberrige grøntsager som grønkål og revne gulerødder, og alligevel er smagen (næsten), som den plejer. Invitér familien med indenfor til fremtidens spaghetti bolognese!

Læs mere om spaghetti bolognese med grønkål efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 store løg
2 fed hvidløg
300 g hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
150 g finthakket grønkål
2 store gulerødder
1 ds. flået tomat
1.5 tsk. salt, peber
1 tsk. sukker
2 tsk. basilikum
2 tsk. oregano
1 dl pastavand
Desuden
400 g spaghetti
Revet ost
3 fra 9 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hak løg og hvidløg groft og sæt over ved middelsvag varme på en pande (eller i en gryde) med låg

2
Færdig

Imens løgene småsnurrer og bliver blanke, forbereder du de øvrige ingredienser - hakker grønkål, river gulerødder, åbner dåsetomater, river ost

3
Færdig

Skru op for varmen og tilsæt det hakkede kød - rør rundt, til det er smuldret

4
Færdig

Tilsæt tomatpuré og steg med nogle sekunder

5
Færdig

Tilsæt grønkål og revne gulerødder og rør rundt, til grøntsagerne falder lidt sammen

6
Færdig

Tilsæt flået tomat, salt, peber og sukker - rør rundt, skru lidt ned for varmen og lad retten småsnurre mindst 15 minutter under låg

7
Færdig

Kog spaghetti i rigeligt letsaltet vand

8
Færdig

Når spaghettien er kogt, skal lidt af kogevandet røres i kødsovsen sammen med basilikum og oregano

9
Færdig

Vælg nu, om du vil røre spaghettien i kødsovsen og koge med 1 minut (som italienerne) - eller lægge spaghettien på tallerknerne med kødsovsen henover (som danskerne)

10
Færdig

Drys med revet ost

Mere om fremtidens kødsovs – bolognese med grønkål

Både klimaet, vores helbred og økonomien skriger efter, at vi skærer ned på kødet og erstatter de animalske produkter med grøntsager.

Danmarks nationale livret – spaghetti bolognese – egner sig fantastisk til ideen om mere grønt og mindre kød. For smagen af tomat og krydderier er det, vi forbinder med den klassiske, Italienske kødsovs – og denne smag bevares i dette bud på spaghetti bolognese 2.0. Fremtidens kødsovs.

Vi erstatter cirka halvdelen af kødet med grønkål og gulerødder. Netop disse to grøntsager har mange fordele: De er megasunde, de er fyldt med gode kostfibre, de er billige og klimavenlige – og så smager de ikke af noget særligt, når de er kogt med i kødsovsen. De stjæler altså ikke smagen fra den traditionelle kødsovs.

Lidt hurtigere at lave end normalt

I stedet for at forberede alle ingredienser fra start kan du skære ned i tidsforbruget ved at starte med at sætte løg og hvidløg over ved lav varme. Lad småsnurre under låg, mens du hakker og snitter de øvrige ting, der skal i retten.

Det næste, der skal i retten, er kødet. Når du har smuldret det sammen med de nu bløde og blanke løg, tilsætter du først tomatpuré, herefter finthakket grønkål og revne gulerødder, og så flået tomat, salt, peber og lidt sukker. Ingen ekstra væde!

Kødsovsen skal nu småsnurre under låg, mens du laver pasta (spaghetti). Tørre pastaer tager naturligvis længere tid at koge end frisk pasta, men pyt med det – vores halvgrønne bolognese bliver kun bedre af at simre lidt længere.

Til sidst, når spaghettien er kogt al dente, hælder du lidt af kogevandet i kødsovsen sammen med tørret basilikum og oregano. Nu skal du vælge, om du vil røre pastaen i kødsovsen, som man gør i Italien, eller om du vil servere kødsovsen oven på spaghettien, som vi danskere normalt gør.

På fotoet kan du se, at vi har fulgt den danske fremgangsmåde. Men vi foretrækker altså den italienske, hvor pastaen lige får lejlighed til at tage smag af kødsovsen.

Buon apetitto!

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Fredagsmiddag med kalvecuvette, græskarpuré, ovnfritter og balsamico-glace
forrige
Opskrift: Fredagsmiddag med kalvecuvette, græskarpuré, ovnfritter og balsamico-glace
Kogt kylling med asparges og esdragon
næste
Opskrift: Kogt kylling med asparges og esdragon
Fredagsmiddag med kalvecuvette, græskarpuré, ovnfritter og balsamico-glace
forrige
Opskrift: Fredagsmiddag med kalvecuvette, græskarpuré, ovnfritter og balsamico-glace
Kogt kylling med asparges og esdragon
næste
Opskrift: Kogt kylling med asparges og esdragon

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here