Ingredienser
-
100 g smør
-
3 spsk. dild
-
1 fed hvidløg, knust
-
0.5 citron, den revne skal
-
0.25 tsk. salt
-
0.25 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Du behøver ikke servere sovs til middagsmaden, hvis du kan tilbyde noget lækkert kryddersmør i stedet.
Som navnet antyder, kan kryddersmør indeholde alle mulige krydderier og urter. I denne udgave foreslår vi dild og citronskal, men du kan også bruge friske urter som persille, kørvel, purløg – og tørre smage som paprika, esdragon eller fx spidskommen.
Kryddersmør med dild passer perfekt til alle slags varme grøntsager samt fiskretter og lyse kødtyper som kylling og kalv. Prøv en velstegt bøf af kalvefilet med dildsmør!
Ingredienser
100 g smør | |
3 spsk. dild | |
1 fed hvidløg, knust | |
0.5 citron, den revne skal | |
0.25 tsk. salt | |
0.25 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland alle ingredienser sammen |
2
Færdig
|
Form til en pæn firkant eller rulle |
3
Færdig
|
Frys smørret i mindst 30 minutter |
4
Færdig
|
Skær smørret i passende skiver |
5
Færdig
|
Servér straks |