Ingredienser
-
Græskarsuppe
-
1 hokkaido græskar
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 gulerødder
-
200 g kartofler
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. karry
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 stjerneanis
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
1 l bouillon
-
2 spsk. citronsaft
-
Ovnbagte søde kartofler
-
400 g søde kartofler
-
2 spsk. olie
-
1 spsk. æbleeddike
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
Græskarkerner
-
Persille
-
Citronskal
Et par ord om vores opskrift
Undskyld os, men mange mennesker i dagens Danmark laver altså græskarsuppe, så det smager som at række tungen ud af vinduet. En fad, sødlig suppe uden de store smagsnuancer. Smuk og sund, javel, men dybt kedsommelig.
Hvis du er enig i dét synspunkt, så prøv denne version af græskarsuppe med karry, spidskommen, korianderfrø, stjerneanis, chili, citronskal og et skud hvidløg. Og som topping: Søde kartofler, der er vendt i spidskommen og chili og bagt møre i ovnen.
Pludselig er der fut i din græskarsuppe (her lavet på hokkaido), der passer perfekt til at varme hele familien i de kolde efterårs- og vinteraftener.
Servér gerne græskarsuppe med hjemmebagte kuvertbrød.
Ingredienser
Græskarsuppe |
|
1 hokkaido græskar | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
200 g kartofler | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. karry | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 stjerneanis | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
1 l bouillon | |
2 spsk. citronsaft | |
Ovnbagte søde kartofler |
|
400 g søde kartofler | |
2 spsk. olie | |
1 spsk. æbleeddike | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
Græskarkerner | |
Persille | |
Citronskal |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl græskarret med en kartoffelskræller, flæk det og skrab kerner og snask ud |
2
Færdig
|
Skær græskar og de øvrige grøntsager i grove stykker og steg 10 minutter ved mellemvarme i olien |
3
Færdig
|
Knus krydderierne i en morter og steg med 2 minutter |
4
Færdig
|
Hæld bouillon og citronsaft ved og småkog 20 minutter under låg |
5
Færdig
|
Blend suppen med en stavblender |
6
Færdig
|
Imens suppen koger: Skræl de søde kartofler og skær dem i tern på 1 x 1 cm |
7
Færdig
|
Bland kartoffelstykkerne med olie, eddike og krydderier og bag 20 minutter midt i en 200 g varm ovn |
8
Færdig
|
Servér suppen med søde kartofler, græskarkerner, persille og revet citronskal |