Ingredienser
-
1.2 kg okseculotte
-
Rub
-
Korn fra 15 kardemommekapsler
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. spidskommen
-
1 stjerneanis
-
1 spsk. salt
-
1 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Culotte og cuvette er blandt oksens og kalvens mere smagfulde udskæringer, men de kan være lidt tricky både at stege og skære ud bagefter. Måske er det derfor, så mange vælger den svimlende dyre mørbrad, når det skal være ekstra lækkert.
Spar pengene til mørbraden, venner! Der er slet ikke lige så meget smag, saft og kraft i som i en velstegt culottesteg i ovn. Og her kommer den ufejlbarlige stegemetode, som kun kræver, at du planlægger din tid en smule. For ja, tid skal der til, når det handler om god mad.
Du kan vælge blot at krydre din okseculotte (eller oksecuvette for den sags skyld) med salt og peber. Men hvis du vil brillere over for gæsterne, er du velkommen til at låne opskriften på Spicy Twists skønne rub. Bare du lover ikke at sige det til nogen – den er nemlig hemmelig!
Glæd dig til fantastisk smag. Og glæd dig til din udskæring af culotten: Du kan næsten ikke skære forkert. Denne opskrift (langtidsstegning) betyder nemlig, at man kan skære culotten på alle ledder og kanter, uden at den bliver sej. Smart, ikk?
Ingredienser
1.2 kg okseculotte | |
Rub |
|
Korn fra 15 kardemommekapsler | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. spidskommen | |
1 stjerneanis | |
1 spsk. salt | |
1 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Befri undersiden af stegen for hinder |
2
Færdig
|
Pulverisér alle krydderier i en morter og gnub rubben ind i kød og fedt - helst dagen i forvejen |
3
Færdig
|
Sæt stegen i kold ovn ved 70 grader i 5 timer |
4
Færdig
|
Tag ud, lad hvile 1/2 time og giv stegeskorpe ved 225 grader i 8-10 minutter |
5
Færdig
|
Serveres i tynde skiver |
2 Comments Skjul kommentarer
Hvor meget skal stegetermometeret vise når stegen skal ud. Har 2 meget forskellige stege, altså i størrelse.
Kære Christine
Undskyld, vi svarer så sent, men ferien er ‘desværre’ først slut nu… Kloge folk skriver, at kernetemperaturen i en langtidsstegt culotte bør være 56 grader, når den tages ud af ovnen, hvis stegen ønskes rosa. Skal vi ikke vælge at tro på det?
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist