Opskrift: Krydret, langtidsstegt culotte
med Spicy Twists hemmelige rub

0 0
Opskrift: Krydret, langtidsstegt culotte

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1.2 kg okseculotte
Rub
Korn fra 15 kardemommekapsler
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. spidskommen
1 stjerneanis
1 spsk. salt
1 tsk. chiliflager

Din okseculotte bliver mør, eksotisk og let at skære ud

Tilhører:
  • Langtidsstegning

Ingredienser

  • Rub

Et par ord om vores opskrift

Del

Culotte og cuvette er blandt oksens og kalvens mere smagfulde udskæringer, men de kan være lidt tricky både at stege og skære ud bagefter. Måske er det derfor, så mange vælger den svimlende dyre mørbrad, når det skal være ekstra lækkert.

Spar pengene til mørbraden, venner! Der er slet ikke lige så meget smag, saft og kraft i som i en velstegt culottesteg i ovn. Og her kommer den ufejlbarlige stegemetode, som kun kræver, at du planlægger din tid en smule. For ja, tid skal der til, når det handler om god mad.

Du kan vælge blot at krydre din okseculotte (eller oksecuvette for den sags skyld) med salt og peber. Men hvis du vil brillere over for gæsterne, er du velkommen til at låne opskriften på Spicy Twists skønne rub. Bare du lover ikke at sige det til nogen – den er nemlig hemmelig!

Glæd dig til fantastisk smag. Og glæd dig til din udskæring af culotten: Du kan næsten ikke skære forkert. Denne opskrift (langtidsstegning) betyder nemlig, at man kan skære culotten på alle ledder og kanter, uden at den bliver sej. Smart, ikk?

Ingredienser

Antal personer:
1.2 kg okseculotte
Rub
Korn fra 15 kardemommekapsler
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. spidskommen
1 stjerneanis
1 spsk. salt
1 tsk. chiliflager
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Befri undersiden af stegen for hinder

2
Færdig

Pulverisér alle krydderier i en morter og gnub rubben ind i kød og fedt - helst dagen i forvejen

3
Færdig

Sæt stegen i kold ovn ved 70 grader i 5 timer

4
Færdig

Tag ud, lad hvile 1/2 time og giv stegeskorpe ved 225 grader i 8-10 minutter

5
Færdig

Serveres i tynde skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Sprøde kartoffelpandekager i det grønne
forrige
Opskrift: Sprøde kartoffelpandekager i det grønne
Opskrift på Mocca Eclairs der er kræs til kaffen
næste
Opskrift: Mocca Eclairs, kræs til kaffen
Sprøde kartoffelpandekager i det grønne
forrige
Opskrift: Sprøde kartoffelpandekager i det grønne
Opskrift på Mocca Eclairs der er kræs til kaffen
næste
Opskrift: Mocca Eclairs, kræs til kaffen

2 Comments Skjul kommentarer

Hvor meget skal stegetermometeret vise når stegen skal ud. Har 2 meget forskellige stege, altså i størrelse.

Kære Christine

Undskyld, vi svarer så sent, men ferien er ‘desværre’ først slut nu… Kloge folk skriver, at kernetemperaturen i en langtidsstegt culotte bør være 56 grader, når den tages ud af ovnen, hvis stegen ønskes rosa. Skal vi ikke vælge at tro på det?

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar