Opskrift: Sprøde kartoffelpandekager i det grønne

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
750 g groft revet kartoffel
1 stort løg, revet
2 fed hvidløg, fint revet
3 spsk. havregryn
3 æg
1.5 tsk. salt
Peber
Solsikkeolie
Kørvel

Opskrift: Sprøde kartoffelpandekager i det grønne

med hvidløg og kørvel

Prøv kartoffelpandekager i stedet for fritter

Tilhører:
  • Billig mad
  • Børnemad
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kartoffelpandekager er et genialt alternativ til pommes fritter i alle sammenhænge – som snack, som tilbehør, som et lille mellemmåltid.

Det kræver en smule omhu at lave en perfekt, sprød kartoffelpandekage. Men det kan denne opskrift måske råde bod på. Først og fremmest handler det om at få vredet så meget af kartoflernes vandindhold ud, når du har revet dem. Du kan fx rive kartoflerne ned i et viskestykke og vride vand ud af det.

Dernæst er det vigtigt, at du bruger en sliplet-pande. Pandekagens ”dej” er ikke særligt sammenhængende, så den skal helst ikke hænge fast i panden, når du forsigtigt vender den.

Men så kan du også begynde at glæde dig: Varme kartoffelpandekager er en gudespise. Du vil hurtigt ærgre dig over, at du ikke lavede flere.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Knug vandet grundigt ud af de revne kartofler

2
Færdig

Rør alle ingredienser (minus olie og kørvel) sammen

3
Færdig

På en varm sliplet-pande med et tyndt lag olie lægger du en stor skefuld kartoffelmasse og trykker flad

4
Færdig

Der kan være plads til 3 stk. ad gangen

5
Færdig

Når pandekagerne begynder at blive godt brune i kanten, vendes de ganske forsigtigt

6
Færdig

De skal have ca. 4-5 minutter på hver side

7
Færdig

Servér med et solidt drys kørvel.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift på lækker boller i kokos-karrysovs
forrige
Opskrift: Boller i kokos-karrysovs
Opskrift: Krydret, langtidsstegt culotte
næste
Opskrift: Krydret, langtidsstegt culotte
Opskrift på lækker boller i kokos-karrysovs
forrige
Opskrift: Boller i kokos-karrysovs
Opskrift: Krydret, langtidsstegt culotte
næste
Opskrift: Krydret, langtidsstegt culotte

Tilføj Din Kommentar