Ingredienser
-
750 g groft revet kartoffel
-
1 stort løg, revet
-
2 fed hvidløg, fint revet
-
3 spsk. havregryn
-
3 æg
-
1.5 tsk. salt
-
Peber
-
Solsikkeolie
-
Kørvel
Et par ord om vores opskrift
Kartoffelpandekager er et genialt alternativ til pommes fritter i alle sammenhænge – som snack, som tilbehør, som et lille mellemmåltid.
Det kræver en smule omhu at lave en perfekt, sprød kartoffelpandekage. Men det kan denne opskrift måske råde bod på. Først og fremmest handler det om at få vredet så meget af kartoflernes vandindhold ud, når du har revet dem. Du kan fx rive kartoflerne ned i et viskestykke og vride vand ud af det.
Dernæst er det vigtigt, at du bruger en sliplet-pande. Pandekagens ”dej” er ikke særligt sammenhængende, så den skal helst ikke hænge fast i panden, når du forsigtigt vender den.
Men så kan du også begynde at glæde dig: Varme kartoffelpandekager er en gudespise. Du vil hurtigt ærgre dig over, at du ikke lavede flere.
Ingredienser
750 g groft revet kartoffel | |
1 stort løg, revet | |
2 fed hvidløg, fint revet | |
3 spsk. havregryn | |
3 æg | |
1.5 tsk. salt | |
Peber | |
Solsikkeolie | |
Kørvel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Knug vandet grundigt ud af de revne kartofler |
2
Færdig
|
Rør alle ingredienser (minus olie og kørvel) sammen |
3
Færdig
|
På en varm sliplet-pande med et tyndt lag olie lægger du en stor skefuld kartoffelmasse og trykker flad |
4
Færdig
|
Der kan være plads til 3 stk. ad gangen |
5
Færdig
|
Når pandekagerne begynder at blive godt brune i kanten, vendes de ganske forsigtigt |
6
Færdig
|
De skal have ca. 4-5 minutter på hver side |
7
Færdig
|
Servér med et solidt drys kørvel. |