Opskrift: Mocca Eclairs, kræs til kaffen
med vandbakkelser og kaffeglasur

0 0
Opskrift: Mocca Eclairs, kræs til kaffen

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Vandbakkelser
100 g smør
2.5 dl vand
0.25 tsk. salt
150 g mel
4 æg
Creme
4 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
2 spsk. pulverkaffe
Glasur
3 spsk. stærk kaffe
100 g flormelis

Lette, luftige vandbakkelser med en raffineret smag af mokka

Ingredienser

  • Vandbakkelser

  • Creme

  • Glasur

Et par ord om vores opskrift

Del

Franskmændene kan altså noget med smage. Hvor havde vi været i dag uden bearnaisesauce, croissanter og coq au vin?

Mocca Eclairs er en genial kage eller dessert med al det raffinement, velsmag og O la la, som franske kokke med rette er så berømte for. En let og luftig vandbakkelse med en elegant smag af kaffe.

Det bedste er næsten, at de ikke er spor svære at lave. Den gammeldags opskrift på vandbakkelser er lige ud ad landevejen, og cremen kan også laves på forhånd. Kagerne kan dog først lægges sammen og pyntes med glasur lige inden serveringen.

Når vi har (voksne) gæster, springer vi ofte desserten over og hopper direkte til kaffen og et fad Mocca Eclairs. Gæsterne falder helt i svime, først over synet, så smagen, og spiser med andægtigt lukkede øjne de næste mange minutter.

Ingredienser

Antal personer:
Vandbakkelser
100 g smør
2.5 dl vand
0.25 tsk. salt
150 g mel
4 æg
Creme
4 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
2 spsk. pulverkaffe
Glasur
3 spsk. stærk kaffe
100 g flormelis
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Vandbakkelserne

Bring vand, smør og salt i kog

2
Færdig

Pisk al melet i og rør grundigt, til dejen er blank og slipper gryden

3
Færdig

Tag gryden af varmen og køl af i 5 minutter

4
Færdig

Pisk æggene omhyggeligt i ét ad gangen

5
Færdig

Brug to skeer til at sætte dejen ud på en bageplade med bagepapir – 16 stk. med god plads imellem sig

6
Færdig

Bag ca. 20 minutter ved 200 grader

7
Færdig

Tag ud og prik med en gaffel, så dampen slipper ud

8
Færdig

Bag færdig i ca. 10 minutter.

9
Færdig

Cremen

Pisk en fast flødeskum

10
Færdig

Rør flormelis og pulverkaffe i.

11
Færdig

Glasur og anretning

Rør glasuren sammen og fordel over de kolde vandbakkelser

12
Færdig

Lav et forsigtigt snit i kagerne, så du kan fylde creme ind i hulrummet med en sprøjtepose

13
Færdig

Anret på et fad og servér straks.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Krydret, langtidsstegt culotte
forrige
Opskrift: Krydret, langtidsstegt culotte
Superlette saltede mandler i ovn
næste
Opskrift: Superlette saltede mandler i ovn
Opskrift: Krydret, langtidsstegt culotte
forrige
Opskrift: Krydret, langtidsstegt culotte
Superlette saltede mandler i ovn
næste
Opskrift: Superlette saltede mandler i ovn

One Comment Skjul kommentarer

Tilføj Din Kommentar