Ingredienser
-
Vandbakkelser
-
100 g smør
-
2.5 dl vand
-
0.25 tsk. salt
-
150 g mel
-
4 æg
-
Creme
-
4 dl piskefløde
-
2 spsk. flormelis
-
2 spsk. pulverkaffe
-
Glasur
-
3 spsk. stærk kaffe
-
100 g flormelis
Et par ord om vores opskrift
Franskmændene kan altså noget med smage. Hvor havde vi været i dag uden bearnaisesauce, croissanter og coq au vin?
Mocca Eclairs er en genial kage eller dessert med al det raffinement, velsmag og O la la, som franske kokke med rette er så berømte for. En let og luftig vandbakkelse med en elegant smag af kaffe.
Det bedste er næsten, at de ikke er spor svære at lave. Den gammeldags opskrift på vandbakkelser er lige ud ad landevejen, og cremen kan også laves på forhånd. Kagerne kan dog først lægges sammen og pyntes med glasur lige inden serveringen.
Når vi har (voksne) gæster, springer vi ofte desserten over og hopper direkte til kaffen og et fad Mocca Eclairs. Gæsterne falder helt i svime, først over synet, så smagen, og spiser med andægtigt lukkede øjne de næste mange minutter.
Ingredienser
Vandbakkelser |
|
100 g smør | |
2.5 dl vand | |
0.25 tsk. salt | |
150 g mel | |
4 æg | |
Creme |
|
4 dl piskefløde | |
2 spsk. flormelis | |
2 spsk. pulverkaffe | |
Glasur |
|
3 spsk. stærk kaffe | |
100 g flormelis |
Sådan gør du
1
Færdig
|
VandbakkelserneBring vand, smør og salt i kog |
2
Færdig
|
Pisk al melet i og rør grundigt, til dejen er blank og slipper gryden |
3
Færdig
|
Tag gryden af varmen og køl af i 5 minutter |
4
Færdig
|
Pisk æggene omhyggeligt i ét ad gangen |
5
Færdig
|
Brug to skeer til at sætte dejen ud på en bageplade med bagepapir – 16 stk. med god plads imellem sig |
6
Færdig
|
Bag ca. 20 minutter ved 200 grader |
7
Færdig
|
Tag ud og prik med en gaffel, så dampen slipper ud |
8
Færdig
|
Bag færdig i ca. 10 minutter. |
9
Færdig
|
CremenPisk en fast flødeskum |
10
Færdig
|
Rør flormelis og pulverkaffe i. |
11
Færdig
|
Glasur og anretningRør glasuren sammen og fordel over de kolde vandbakkelser |
12
Færdig
|
Lav et forsigtigt snit i kagerne, så du kan fylde creme ind i hulrummet med en sprøjtepose |
13
Færdig
|
Anret på et fad og servér straks. |
One Comment Skjul kommentarer
Sikke en dejlig opskrift