Opskrift: Kylling med honning og valnødder

0 0
Opskrift: Kylling med honning og valnødder

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. honning
3 spsk. citronsaft
3 spsk. soya
3 spsk. olie
1 tsk. salt, peber
500 g kyllingebryst
2 gulerødder
1 peberfrugt
1 bdt. forårsløg
75 g valnødder
Pynt: Frisk mynte

One pot: Lynhurtig, lækker mad til hele familien

Tilhører:
  • Børnemad
  • Nem og hurtig mad
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Selv arbejdssky mænd og lektiestressede teenagere kan være med her: Man hælder alle ingredienser på en kold pande, sætter blus under, rører rundt – og mindre end 10 minutter efter er der serveret!

Smagen er en smule kinesisk: Honning, soya, citron og valnødder giver den eksotiske smagsoplevelse. Kylling og grøntsager lynkoger i de gode safter, og begge dele bliver bløde og lækre på ingen tid.

Som tilbehør til retten kan du servere en skålfuld velkogte ris.

Teknikken er lånt hos den amerikanske madguru, Martha Stewart. Hun fandt i sin tid på at lave one pot pasta. Alle ingredienser (inklusive pasta) ryger ned i én gryde, koges møre og tager smag af hinanden. Det er hurtigt, nemt og sparer en masse opvask.

Se vores opskrifter på one pot pasta tomat deluxe og one pot indisk linsegryde

Du kan variere ingredienserne i retten alt efter, hvad du har i køleskabet.

Vi har brugt kyllingebryst, men kyllingefilet, strimler af svinekød eller kalkun vil gøre sig lige så godt.

Af grøntsager har vi valgt gulerod, peberfrugt og forårsløg. Men sukkerærter, majskerner, rødløg i tynde både, glaskål, spidskål og tomater kan sagtens gå an i en snæver vending.

Nå ja, og honningen kunne sagtens være sirup, og cashewnødder ville helt klart matche valnødder. Og hvem siger, citronsaft er det eneste saliggørende: Appelsinsaft, limesaft eller ananassaft vil også være et hit.

Retten smager meget mildt. Skal der mere kapow på, så riv 20 gram frisk ingefær i. Og drys med 1 tsk. chiliflager.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. honning
3 spsk. citronsaft
3 spsk. soya
3 spsk. olie
1 tsk. salt, peber
500 g kyllingebryst
2 gulerødder
1 peberfrugt
1 bdt. forårsløg
75 g valnødder
Pynt: Frisk mynte

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld tingene på en stor pande i nævnte rækkefølge

2
Færdig

Kyllingebrystet skæres i 0,5 cm tykke skiver, grøntsagerne snittes i mundrette stykker

3
Færdig

Sæt panden på blusset og skru højt op for varmen

4
Færdig

Kylling og grøntsager vil nu koge/stege heftigt i safterne - rør godt rundt undervejs

5
Færdig

Koge/stegetiden er max. 10 minutter - al kylling skal være hvid i kødet

6
Færdig

Drys strimlet frisk mynte over ved servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kulmule-eller-lyssej-med-sproed-skorpe
forrige
Opskrift: Kulmule eller lyssej med sprød skorpe
Laks-nye-kartofler-asparges-og-tomater-i-ovn
næste
Opskrift: Laks, nye kartofler, asparges og tomater i ovn
Kulmule-eller-lyssej-med-sproed-skorpe
forrige
Opskrift: Kulmule eller lyssej med sprød skorpe
Laks-nye-kartofler-asparges-og-tomater-i-ovn
næste
Opskrift: Laks, nye kartofler, asparges og tomater i ovn

Tilføj Din Kommentar