Ingredienser
-
3 spsk. honning
-
3 spsk. citronsaft
-
3 spsk. soya
-
3 spsk. olie
-
1 tsk. salt, peber
-
500 g kyllingebryst
-
2 gulerødder
-
1 peberfrugt
-
1 bdt. forårsløg
-
75 g valnødder
-
Pynt: Frisk mynte
Et par ord om vores opskrift
Selv arbejdssky mænd og lektiestressede teenagere kan være med her: Man hælder alle ingredienser på en kold pande, sætter blus under, rører rundt – og mindre end 10 minutter efter er der serveret!
Smagen er en smule kinesisk: Honning, soya, citron og valnødder giver den eksotiske smagsoplevelse. Kylling og grøntsager lynkoger i de gode safter, og begge dele bliver bløde og lækre på ingen tid.
Som tilbehør til retten kan du servere en skålfuld velkogte ris.
Teknikken er lånt hos den amerikanske madguru, Martha Stewart. Hun fandt i sin tid på at lave one pot pasta. Alle ingredienser (inklusive pasta) ryger ned i én gryde, koges møre og tager smag af hinanden. Det er hurtigt, nemt og sparer en masse opvask.
Se vores opskrifter på one pot pasta tomat deluxe og one pot indisk linsegryde
Du kan variere ingredienserne i retten alt efter, hvad du har i køleskabet.
Vi har brugt kyllingebryst, men kyllingefilet, strimler af svinekød eller kalkun vil gøre sig lige så godt.
Af grøntsager har vi valgt gulerod, peberfrugt og forårsløg. Men sukkerærter, majskerner, rødløg i tynde både, glaskål, spidskål og tomater kan sagtens gå an i en snæver vending.
Nå ja, og honningen kunne sagtens være sirup, og cashewnødder ville helt klart matche valnødder. Og hvem siger, citronsaft er det eneste saliggørende: Appelsinsaft, limesaft eller ananassaft vil også være et hit.
Retten smager meget mildt. Skal der mere kapow på, så riv 20 gram frisk ingefær i. Og drys med 1 tsk. chiliflager.
Ingredienser
3 spsk. honning | |
3 spsk. citronsaft | |
3 spsk. soya | |
3 spsk. olie | |
1 tsk. salt, peber | |
500 g kyllingebryst | |
2 gulerødder | |
1 peberfrugt | |
1 bdt. forårsløg | |
75 g valnødder | |
Pynt: Frisk mynte |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld tingene på en stor pande i nævnte rækkefølge |
2
Færdig
|
Kyllingebrystet skæres i 0,5 cm tykke skiver, grøntsagerne snittes i mundrette stykker |
3
Færdig
|
Sæt panden på blusset og skru højt op for varmen |
4
Færdig
|
Kylling og grøntsager vil nu koge/stege heftigt i safterne - rør godt rundt undervejs |
5
Færdig
|
Koge/stegetiden er max. 10 minutter - al kylling skal være hvid i kødet |
6
Færdig
|
Drys strimlet frisk mynte over ved servering |