Ingredienser
-
4 dl ris
-
6 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
50 g smør
-
500 g tomater
-
4 gulerødder
-
2 rødløg
-
1 agurk
-
1 bdt. persille, finthakket
-
1 citron, saft og skal
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. sukker
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Mange ældre danskere tænker uvilkårligt på kogte kartofler og persillesovs, når talen falder på tilbehør til stegt fisk. Det smager skam også dejligt.
Stegt fisk har godt af et syrligt modspil. Enten i form af citron dryppet direkte på fisken. Eller i tilbehøret, hvor der skal være syre til stede. Derfor er denne rissalat perfekt til stegt fisk, da den indeholder både citron og tomater, der hver især bidrager med syre.
Du kan bare bruge de grøntsager og krydderurter, du nu har i huset, til at blande med risene. Tomat og persille er dog altid en god idé.
Den lune rissalat er godt tilbehør til stegt makrel, fiskefrikadeller eller al mulig andet stegt eller grillet fisk.
Ingredienser
4 dl ris | |
6 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
50 g smør | |
500 g tomater | |
4 gulerødder | |
2 rødløg | |
1 agurk | |
1 bdt. persille, finthakket | |
1 citron, saft og skal | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. sukker | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog risene 11 minutter med vand og salt - lad herefter trække under låg i 11 minutter |
2
Færdig
|
Læg smørret ned til de varme ris og læg låget på igen |
3
Færdig
|
Skær grøntsagerne i små stykker og bland med persille, citron og krydderier |
4
Færdig
|
Bland grøntsager og ris |
5
Færdig
|
Servér rissalaten lun |