Opskrift: Venlig og nem kyllingefrikassé
med hvidvin, fløde og dild

0 0
Opskrift: Venlig og nem kyllingefrikassé

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kyllingebryst eller filet, i mundrette stykker
3 dl hvidvin eller hønsebouillon
5 dl vand
2 tsk. salt
10 laurbærblade
10 peberkorn, knust
1.5 kg kartofler, kogte
2 bdt. asparges
2 bdt. forårsløg
250 g gulerødder
2 dl fløde
5 spsk. majsstivelse opløst i vand
2 bdt. dild, finthakket

En lækker og cremet gryderet, som alle kan li’

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Alle mennesker kan lide frikassé. Kombinationen af blødt, kogt kød, skønne grøntsager som asparges og gulerødder og en cremet sovs er simpelt hen en vinder. Mormormad fra dengang, før verden gik af lave.

I denne opskrift fokuserer vi på en frikassé tilberedt af kylling, men vi har før lavet den samme ret med både lam og kalv. Den store forskel her er, hvor lang tid kødet skal koge.

Med kyllingebryst skåret i store tern er kogetiden blot 10 minutter. Du kan også bruge kyllingelår eller en hel kylling klippet i 8-10 mindre stykker – i så fald skal du beregne en kogetid på 35 minutter.

På den grønne side foreslår vi kartofler, gulerødder, asparges og forårsløg – samt dild. Du kan naturligvis bruge alle mulige andre grøntsager, fx majs, ærter, fintsnittet spidskål mv. Og krydderurten kan sagtens være persille, kørvel eller esdragon.

Du KAN erstatte vinen med bouillon, men det er lidt synd. Og bare rolig, selv med vin er sovsen så mild og venlig, at børn og svagelige også kan være med.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kyllingebryst eller filet, i mundrette stykker
3 dl hvidvin eller hønsebouillon
5 dl vand
2 tsk. salt
10 laurbærblade
10 peberkorn, knust
1.5 kg kartofler, kogte
2 bdt. asparges
2 bdt. forårsløg
250 g gulerødder
2 dl fløde
5 spsk. majsstivelse opløst i vand
2 bdt. dild, finthakket
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kog kødet i vin, vand og krydderier i 10 minutter

2
Færdig

Skær asparges, forårsløg og gulerødder i mindre stykker og kog med de sidste 3 minutter

3
Færdig

Hæld kogevandet over i en anden gryde og kog igennem 5 minutter med fløde og majsstivelse

4
Færdig

Hæld sovs, kød og grønt (inkl. kartofler) sammen, varm hurtigt op og rør dild i

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nordisk salade nicoise
forrige
Opskrift: Nordisk salade nicoise
Opskrift: Fiskesuppe med torsk
næste
Opskrift: Fiskesuppe med torsk
Opskrift: Nordisk salade nicoise
forrige
Opskrift: Nordisk salade nicoise
Opskrift: Fiskesuppe med torsk
næste
Opskrift: Fiskesuppe med torsk

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here