Ingredienser
-
1 kg kyllingebryst eller filet, i mundrette stykker
-
3 dl hvidvin eller hønsebouillon
-
5 dl vand
-
2 tsk. salt
-
10 laurbærblade
-
10 peberkorn, knust
-
1.5 kg kartofler, kogte
-
2 bdt. asparges
-
2 bdt. forårsløg
-
250 g gulerødder
-
2 dl fløde
-
5 spsk. majsstivelse opløst i vand
-
2 bdt. dild, finthakket
Et par ord om vores opskrift
Alle mennesker kan lide frikassé. Kombinationen af blødt, kogt kød, skønne grøntsager som asparges og gulerødder og en cremet sovs er simpelt hen en vinder. Mormormad fra dengang, før verden gik af lave.
I denne opskrift fokuserer vi på en frikassé tilberedt af kylling, men vi har før lavet den samme ret med både lam og kalv. Den store forskel her er, hvor lang tid kødet skal koge.
Med kyllingebryst skåret i store tern er kogetiden blot 10 minutter. Du kan også bruge kyllingelår eller en hel kylling klippet i 8-10 mindre stykker – i så fald skal du beregne en kogetid på 35 minutter.
På den grønne side foreslår vi kartofler, gulerødder, asparges og forårsløg – samt dild. Du kan naturligvis bruge alle mulige andre grøntsager, fx majs, ærter, fintsnittet spidskål mv. Og krydderurten kan sagtens være persille, kørvel eller esdragon.
Du KAN erstatte vinen med bouillon, men det er lidt synd. Og bare rolig, selv med vin er sovsen så mild og venlig, at børn og svagelige også kan være med.
Ingredienser
1 kg kyllingebryst eller filet, i mundrette stykker | |
3 dl hvidvin eller hønsebouillon | |
5 dl vand | |
2 tsk. salt | |
10 laurbærblade | |
10 peberkorn, knust | |
1.5 kg kartofler, kogte | |
2 bdt. asparges | |
2 bdt. forårsløg | |
250 g gulerødder | |
2 dl fløde | |
5 spsk. majsstivelse opløst i vand | |
2 bdt. dild, finthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog kødet i vin, vand og krydderier i 10 minutter |
2
Færdig
|
Skær asparges, forårsløg og gulerødder i mindre stykker og kog med de sidste 3 minutter |
3
Færdig
|
Hæld kogevandet over i en anden gryde og kog igennem 5 minutter med fløde og majsstivelse |
4
Færdig
|
Hæld sovs, kød og grønt (inkl. kartofler) sammen, varm hurtigt op og rør dild i |