Ingredienser
-
600 g laks (gerne en lakseside)
-
1 fennikel
-
3 gulerødder
-
0.5 citron, saften
-
50 g smør
-
Salt, peber
-
Dilddressing
-
150 g cremefraiche 38%
-
1 bdt. dild, finthakket
-
0.5 citron, skallen
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
En side laks i ovnen med en håndfuld urter, et skvæt citron og nogle klatter smør er nem middagsmad for hele familien.
Fennikel giver retten et italiensk præg. Men du kan sagtens bruge spidskål i stedet for fennikel, og gulerødderne kunne eventuelt erstattes med æbler og rødløg. Hvor der er vilje, er der vej.
Det er den dejlige dilddressing, der samler tingene på tallerkenen. Den smager godt både sammen med laksen og med de kartofler, vi anbefaler at servere til.
Ingredienser
600 g laks (gerne en lakseside) | |
1 fennikel | |
3 gulerødder | |
0.5 citron, saften | |
50 g smør | |
Salt, peber | |
Dilddressing |
|
150 g cremefraiche 38% | |
1 bdt. dild, finthakket | |
0.5 citron, skallen | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Læg laksen i bunden af et ovnfast fad og drys med salt og peber |
2
Færdig
|
Skær gulerødder i tynde stave og fennikel i så tynde skiver som muligt, gerne med mandolinjern |
3
Færdig
|
Læg grøntsagerne oven på laksen, hæld citronsaft og smørklatter over og drys igen med lidt salt og peber |
4
Færdig
|
Bag laksen 30 minutter i en 180 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Rør ingredienserne til dressingen sammen og servér til laksen |