Ingredienser
-
800 g kyllingefilet, i tern
-
5 spsk. olie
-
3 gulerødder, hakket
-
3 stængler blegselleri, hakket
-
1 rød peber, hakket
-
2 løg, hakket
-
4 fed hvidløg, revet
-
20 g frisk ingefær, revet
-
3 spsk. karry
-
1 spsk. gurkemeje
-
15 sorte peberkorn, knust
-
1.5 tsk. salt
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
4 nelliker, knust
-
15 kardemommekapsler, de knuste korn
-
8 dl hønsebouillon
-
1 ds. kokosmælk
-
2 spsk. majsstivelse
-
2 spsk. vand
-
50 g rå jordnødder
-
0.5 lime, saften
-
1 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Karrysuppe med kylling er en herlig opfindelse. Alle kan lide den cremede, mildt krydrede ret, og den kan spises på alle tidspunkter af døgnet. Også til natmad efter et godt selskab!
Lad ikke de mange krydderier og andre ingredienser afskrække dig: Karrysuppen er let at lave og smager som på en bedre indisk restaurant.
Hvis du serverer karrysuppe som hovedret, er en portion ris det helt rigtige tilbehør.
Ingredienser
800 g kyllingefilet, i tern | |
5 spsk. olie | |
3 gulerødder, hakket | |
3 stængler blegselleri, hakket | |
1 rød peber, hakket | |
2 løg, hakket | |
4 fed hvidløg, revet | |
20 g frisk ingefær, revet | |
3 spsk. karry | |
1 spsk. gurkemeje | |
15 sorte peberkorn, knust | |
1.5 tsk. salt | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
4 nelliker, knust | |
15 kardemommekapsler, de knuste korn | |
8 dl hønsebouillon | |
1 ds. kokosmælk | |
2 spsk. majsstivelse | |
2 spsk. vand | |
50 g rå jordnødder | |
0.5 lime, saften | |
1 bdt. koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg kyllingestykkerne 3-4 minutter i olien og fisk dem op igen |
2
Færdig
|
Steg grøntsagerne 4-5 minutter i den varme olie |
3
Færdig
|
Tilsæt krydderier og steg med yderligere 2 minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt bouillon og kokosmælk og kog 10 minutter |
5
Færdig
|
Jævn suppen en smule med majsstivelse rørt op i vand |
6
Færdig
|
Rist jordnødderne på en tør pande, til de bliver lysebrune |
7
Færdig
|
Hæld kylling og limesaft i den varme suppe og servér med jordnødder og et drys koriander |