Ingredienser
-
8 lasagneplader
-
1 løg, hakket
-
2 fed hvidløg, hakket
-
3 spsk. olie
-
400 g spinat (frisk eller optøet)
-
3 dl mælk
-
2 spsk. majsstivelse
-
0.5 muskatnød, revet
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
200 g laks, i strimler
-
250 g cherrytomater, i skiver
-
100 g gulerødder, revet
-
100 g ost, revet
Et par ord om vores opskrift
Sammen med pizza og bruschetta er pastaretter som lasagne blandt de mange lækkerier fra det italienske køkken, som er røget op blandt vores absolutte livretter i Danmark.
Lasagne er nem og taknemmelig aftensmad. Hemmeligheden er bare at lave en god sovs, der kan binde pastaplader og de andre gode sager sammen.
I dette tilfælde består sovsen af en slags spinatstuvning. Og både for sundhedens og velsmagens skyld har vi suppleret den rå laks med gulerødder og søde, dejlige cherrytomater.
Hvis det skal være supersundt og slankende, kan du droppe osten til sidst. Men det er nu synd for både smag og udseende.
Ingredienser
8 lasagneplader | |
1 løg, hakket | |
2 fed hvidløg, hakket | |
3 spsk. olie | |
400 g spinat (frisk eller optøet) | |
3 dl mælk | |
2 spsk. majsstivelse | |
0.5 muskatnød, revet | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
200 g laks, i strimler | |
250 g cherrytomater, i skiver | |
100 g gulerødder, revet | |
100 g ost, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg løg og hvidløg blanke i olien |
2
Færdig
|
Tilsæt spinat, mælk, majsstivelse og krydderier og lad koge sammen 4-5 minutter |
3
Færdig
|
Læg halvdelen af spinatstuvningen i bunden af et smurt, ildfast fad |
4
Færdig
|
Læg halvdelen af lasagnepladerne ovenpå |
5
Færdig
|
Læg laks, tomater og gulerod ovenpå |
6
Færdig
|
Læg den sidste halvdel af lasagnepladerne ovenpå |
7
Færdig
|
Slut af med resten af spinatstuvningen og et lag revet ost |
8
Færdig
|
Bag 30 minutter i en 200 grader varm ovn |