Ingredienser
-
7 cl Lillet Rosé
-
2 cl Galliano
-
1 tsk. citronsaft
-
3 mynteblade
-
1.5 dl tonic
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
Lillet Hugo Spritz er opfundet af en italiensk bartender som et alternativ til den umådeligt populære Aperol Spritz. Og hvilket alternativ!
Efter vores ydmyge mening har Lillet Hugo Spritz potentiale til at blive sommerens drink i Danmark. Og resten af verden.
Lillet Hugo Spritz består af den franske hedvin Lillet Rosé, Galliano, tonic, citron og mynte. Og en masse is.
Lillet Rosé, opfundet i 1872, er en Bordeaux-vin tilsat appelsinlikør. Lillet fås også i en hvid version, Lillet Blanc.
Der er mange måder at servere Lillet på:
I Frankrig drikkes Lillet typisk med is og en skive appelsin. I andre lande foretrækker man en Lillet Spritz, hvor Lillet blandes med tonic og måske lidt mynte. I USA suppleres mynten med en skive agurk og et jordbær.
Under alle omstændigheder skal Lillet serveres afkølet (4-8 grader). Og vi skal hilse at sige, at den smukke drik sagtens kan drikkes helt rent som en klassisk aperitif.
Lillet Hugo Spritz er en genial velkomstdrink. Den er let at drikke og slår ikke så hårdt.
Ingredienser
7 cl Lillet Rosé | |
2 cl Galliano | |
1 tsk. citronsaft | |
3 mynteblade | |
1.5 dl tonic | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld Lillet Rosé, Galliano, citron og mynteblade i et pænt glas |
2
Færdig
|
Mos mynten lidt ud, så der frigives smag |
3
Færdig
|
Hæld tonic og is i drinken og rør rundt |
4
Færdig
|
Skål |