Ingredienser
-
3 spsk. olie (eller baconfedt!)
-
3 stængler blegselleri
-
3 gulerødder
-
3 løg
-
3 fed hvidløg
-
1 stærk chili
-
300 g skært oksekød, små tern
-
400 g hakket oksekød
-
1 spsk. spidskommen, knust
-
1 spsk. korianderfrø, knust
-
1 spsk. salt
-
3 dl vand
-
1 ds. flået tomat
-
50 g tomatpuré
-
600 g kogte kidney beans
-
60 g mørk chokolade, revet
Et par ord om vores opskrift
Chili con carne skal smage af noget! Den skal smage af sol, varme og fremmede lande. Det må ikke bare blive en lidt anderledes kødsovs. Og nej, det er ikke, fordi den skal være hylende stærk – den skal bare være en anelse eksotisk.
Her kommer især chokoladen ind i billedet. Den må du ikke spare på. En mørk, kakaoholdig chokolade virker ikke specielt sød i retten, den giver snarere et fremmedartet præg.
Tilbehør til chili con carne? Tja, i Sydamerika ville man helt sikkert spise ris til. Ris og bønner går igen på hele kontinentet. Guacamole er også en klassiker – husk masser friske tomater, løg og koriander i. Og tortillachips, selvfølgelig. Men glem cremefraiche, por favor.
Om denne udgave ligefrem er verdens bedste chili con carne, skal vi lade stå usagt. Den er i hvert fald go’!
Ingredienser
3 spsk. olie (eller baconfedt!) | |
3 stængler blegselleri | |
3 gulerødder | |
3 løg | |
3 fed hvidløg | |
1 stærk chili | |
300 g skært oksekød, små tern | |
400 g hakket oksekød | |
1 spsk. spidskommen, knust | |
1 spsk. korianderfrø, knust | |
1 spsk. salt | |
3 dl vand | |
1 ds. flået tomat | |
50 g tomatpuré | |
600 g kogte kidney beans | |
60 g mørk chokolade, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg grøntsagerne 4-5 minutter i olien, til de bliver blanke og taber væde |
2
Færdig
|
Tag grøntsagerne op og brun først oksekødsstykkerne grundigt, herefter det hakkede kød |
3
Færdig
|
Steg krydderierne med, til det begynder at dufte |
4
Færdig
|
Kom grøntsagerne tilbage i gryden sammen med vand og småkog under låg i 45 minutter |
5
Færdig
|
Tilsæt flået tomat, puré, bønner og chokolade og kog uden låg i 20 minutter |
6
Færdig
|
Servér rygende varm |