Ingredienser
-
600 g torskefilet
-
2 spsk. majsstivelse
-
3 dl hvidvin
-
2 dl piskefløde
-
3 skalotteløg, finthakket
-
3 gulerødder, i fine tern
-
1 bdt. asparges, i 1/2 cm skiver
-
2 spsk. esdragon
-
1.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Nogle opskrifter kan bare ikke gå galt. Med hvid fisk, hvidvin, fløde og esdragon er successen næsten hjemme på forhånd. Nu handler det bare om at behandle de gode sager ordentligt..
Som en berømt kok engang sagde: “Min vigtigste opgave er faktisk bare ikke at spolere de gode råvarer alt for meget.” Det gælder i dén grad for hvidvinsdampet torsk i ovn.
Du kan bruge al mulig hvid fisk i retten. Endda laks. Du kan bruge alle mulige grøntsager. Og du kan bruge al mulig hvidvin, helst bare ikke for sød. For den sags skyld kan du bruge 1/2 dl citronsaft i stedet for vin, hvis det skal være.
Det vigtigste er bare, at du bibeholder fisk, fløde, en syrlig væske og esdragon. Til gengæld får du en ret, der smager som på en bedre restaurant. Oven i købet relativt hurtigt og superlet. Hvem sagde gæstemad?
Som tilbehør til hvidvinsdampet torsk kan du servere ris, kartofler eller friskbagte kuvertflutes. Og et glas kølig sauvignon blanc eller chardonnay, naturligvis. Det KAN ikke gå galt.
Ingredienser
600 g torskefilet | |
2 spsk. majsstivelse | |
3 dl hvidvin | |
2 dl piskefløde | |
3 skalotteløg, finthakket | |
3 gulerødder, i fine tern | |
1 bdt. asparges, i 1/2 cm skiver | |
2 spsk. esdragon | |
1.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær torsken i portionsstykker |
2
Færdig
|
Rør majsstivelsen ud i hvidvin og fløde |
3
Færdig
|
Anbring fisk, grøntsager og krydderier i en ovnfast gryde, stegeso eller fad og hæld væsken over |
4
Færdig
|
Bag retten under låg/tildækket 25 minutter i en 180 grader varm ovn |