Ingredienser
-
12 kammuslinger
-
3 tortillapandekager
-
Olie
-
Aguachile
-
1 agurk
-
1 løg
-
1 grøn chili
-
1 lime
-
0.5 bdt. koriander
-
Olivenolie
-
Flagesalt
Et par ord om vores opskrift
Mange steder i Sydamerika tilbereder man hvid fisk ved at marinere den i lime eller citron. Den tilberedningsform kaldes ceviche, og citrusfrugtens syre er så skrap, at den nærmest koger fisken. Det smager brandgodt!
Se vores opskrift på ceviche af kammuslinger
Men forestil dig, at du får fingre i en håndfuld kammuslinger så tindrende friske, at det ville være synd at tilberede dem… Så er det denne mexicanske opskrift ‘kammuslinger aguachile’, du skal ty til.
Opskriften er udviklet i den mexicanske kyststat Sinaloa (der desværre er mest kendt for sit brutale narkokartel). På spansk betyder aguachile ‘chilivand’, og både vand og chili indgår i den oprindelige opskrift.
I Mexico har man nogle små, grønne tomatlignende tingester, der hedder tomatillos. De smager som syreholdige grønne tomater og er en vigtig ingrediens i aguachile. MEN – sådan nogle har vi jo ikke i Danmark, og derfor er det heldigt, at agurk og lime giver meget af den samme effekt.
Til forskel fra ceviche skal kammuslinger aguachile ikke marinere først. Kammuslingerne skæres blot i skiver, overhældes med aguachile-saucen og serveres med det samme.
Kammuslinger aguachile er en uhyre elegant (og uhyre nem) forret, som selv dine mest forvænte gæster vil spærre øjnene op over. Kombinationen af søde kammuslinger og en let, agurkebaseret sauce med koriander og chili er virkelig raffineret.
Som tilbehør til kammuslinger aguachile foreslår vi trekanter af tortillapandekager stegt i olie og drysset med salt (det tager 5 minutter) – og et glas fed chardonnay eller pinot gris.
Ingredienser
12 kammuslinger | |
3 tortillapandekager | |
Olie | |
Aguachile |
|
1 agurk | |
1 løg | |
1 grøn chili | |
1 lime | |
0.5 bdt. koriander | |
Olivenolie | |
Flagesalt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kammuslingerne i hver 3 runde skiver og anbring på pæne tallerkener |
2
Færdig
|
Skær tortillapandekagerne i små trekanter og steg lysebrune i lidt olie - drys med salt |
3
Færdig
|
Skær en smule af agurken og løget i papirtynde skiver og gem til pynt sammen med lidt af korianderbladene |
4
Færdig
|
Blend resten af agurken (nu skrællet), resten af løget, chili, limesaft og korianderblade til en tyk lysegrøn sauce og hæld over kammuslingerne |
5
Færdig
|
Pynt med agurkeskiver, løgskiver og korianderblade |
6
Færdig
|
Dryp med lidt olie og drys flagesalt over til sidst |