Ingredienser
-
Æblemos
-
500 g æbler, i små tern
-
50 g sukker
-
2 spsk. vand
-
Desuden
-
100 g marcipanmakroner
-
8 spsk. mandellikør
-
2 dl piskefløde
Et par ord om vores opskrift
Trifli er en dessert, som vi har hentet fra det engelske køkken helt tilbage i 1500-tallet. I bunden anbringes en eller anden form for kage, som ofte opblødes med en smule spiritus. Ovenpå lægges et lag frugt af en art. Og øverst sluttes af med flødeskum eller creme.
I en dansk trifli består kagen i bunden som regel af sprøde makroner, som knuses let. Herover vælger mange at hælde en lille sjat portvin eller cognac.
Oven på makronerne lægger vi danskere typisk et lag mos af frugt eller bær (æbler, blommer, rabarber, jordbær, hindbær…). Øverst flødeskum eller råcreme.
Æbletrifli, som denne opskrift handler om, minder meget om gammeldags æblekage. De to største forskelle er brugen af makroner i stedet for rasp – og det lille skvæt spiritus på makronerne.
Hvis du kan få fat på de delikate marcipanmakroner (enten hos din bager eller på nettet), så tør vi godt love, at de lige vil gøre din æbletrifli lidt bedre end andre gode triflier.
Og hvis du som spiritus kan skaffe en italiensk mandellikør (Amaretto), så bliver en ellers enkel æbletrifli til en forbløffende raffineret dessert. Mandelsmagen i både makroner og spiritus er et forrygende match til den syrligt-søde æblemos og det hyggelige flødeskum.
Prøv også vores andre trifliopskrifter:
Ingredienser
Æblemos |
|
500 g æbler, i små tern | |
50 g sukker | |
2 spsk. vand | |
Desuden |
|
100 g marcipanmakroner | |
8 spsk. mandellikør | |
2 dl piskefløde |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog æblestykker, sukker og vand 10 minutter med låg på gryden |
2
Færdig
|
Om nødvendigt - mos æblerne let med en gaffel |
3
Færdig
|
Køl æblemosen af |
4
Færdig
|
Knus makronerne let og læg i bunden af pæne glas eller skåle |
5
Færdig
|
Dryp mandellikør over |
6
Færdig
|
Fordel æblemosen i glas eller skåle |
7
Færdig
|
Top op med et lag let pisket flødeskum |