Opskrift: Æbletrifli med marcipanmakroner
Enkel dessert, der smager forbløffende raffineret

0 0
Opskrift: Æbletrifli med marcipanmakroner

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Æblemos
500 g æbler, i små tern
50 g sukker
2 spsk. vand
Desuden
100 g marcipanmakroner
8 spsk. mandellikør
2 dl piskefløde

Ingredienser

  • Æblemos

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Trifli er en dessert, som vi har hentet fra det engelske køkken helt tilbage i 1500-tallet. I bunden anbringes en eller anden form for kage, som ofte opblødes med en smule spiritus. Ovenpå lægges et lag frugt af en art. Og øverst sluttes af med flødeskum eller creme.

I en dansk trifli består kagen i bunden som regel af sprøde makroner, som knuses let. Herover vælger mange at hælde en lille sjat portvin eller cognac.

Oven på makronerne lægger vi danskere typisk et lag mos af frugt eller bær (æbler, blommer, rabarber, jordbær, hindbær…). Øverst flødeskum eller råcreme.

Æbletrifli, som denne opskrift handler om, minder meget om gammeldags æblekage. De to største forskelle er brugen af makroner i stedet for rasp – og det lille skvæt spiritus på makronerne.

Hvis du kan få fat på de delikate marcipanmakroner (enten hos din bager eller på nettet), så tør vi godt love, at de lige vil gøre din æbletrifli lidt bedre end andre gode triflier.

Og hvis du som spiritus kan skaffe en italiensk mandellikør (Amaretto), så bliver en ellers enkel æbletrifli til en forbløffende raffineret dessert. Mandelsmagen i både makroner og spiritus er et forrygende match til den syrligt-søde æblemos og det hyggelige flødeskum.

Prøv også vores andre trifliopskrifter:

Ingredienser

Antal personer:
Æblemos
500 g æbler, i små tern
50 g sukker
2 spsk. vand
Desuden
100 g marcipanmakroner
8 spsk. mandellikør
2 dl piskefløde

Sådan gør du

1
Færdig

Kog æblestykker, sukker og vand 10 minutter med låg på gryden

2
Færdig

Om nødvendigt - mos æblerne let med en gaffel

3
Færdig

Køl æblemosen af

4
Færdig

Knus makronerne let og læg i bunden af pæne glas eller skåle

5
Færdig

Dryp mandellikør over

6
Færdig

Fordel æblemosen i glas eller skåle

7
Færdig

Top op med et lag let pisket flødeskum

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Mexicanske kammuslinger aguachile
forrige
Opskrift: Mexicanske kammuslinger aguachile
Letsaltede koteletter som stegt flæsk og persillesovs
næste
Opskrift: Letsaltede koteletter som stegt flæsk og persillesovs
Mexicanske kammuslinger aguachile
forrige
Opskrift: Mexicanske kammuslinger aguachile
Letsaltede koteletter som stegt flæsk og persillesovs
næste
Opskrift: Letsaltede koteletter som stegt flæsk og persillesovs

Tilføj Din Kommentar