Opskrift: Engleblid ceviche af kammuslinger

0 0
Opskrift: Engleblid ceviche af kammuslinger

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
12 kammuslinger
2 saftige citroner
2 skalotteløg
2 spsk. frisk esdragon
1 bdt. purløg
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt, peber

Let forret eller snack til enhver lejlighed

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Ceviche er sydamerikanernes svar på tatar. Her er det rå fisk, der marineres i citron- eller limesaft og pludselig ikke er rå længere.

Efter sigende er det caribiske fiskere, der opfandt teknikken på længere fisketure. Ved at dryppe citrus på deres friskfangede fisk kunne de pludselig spise den, som om den havde været kogt.

Ceviche (udtales se-vi-tje) er blandt vores yndlingsforretter her på Spicy Twists Sydamerikaredaktion. Vi har allerede opskrifter på ceviche af slethvar, torsk og laks på siden, og hen ad vejen kommer der givetvis flere til. Megen fisk egner sig til at råmarinere.

Denne opskrift på ceviche af kammuslinger er en klassiker, som egner sig til at servere ved enhver festlig lejlighed. Enten som snack til en drink eller som decideret forret.  Beklagelig er kammuslinger en forholdsvis kostbar spise, så det er ikke noget, man har råd til at spise hver dag. Men når der kommer glade gæster…

Se også vores opskrifter på carpaccio af kammuslinger og stegte kammuslinger med avocado

Kammuslingerne skal ligge 8 timer i blød i citronsaft. Herefter skæres de i tynde skiver, blandes med olivenolie og lidt af citronsaften samt finthakket skalotteløg, purløg og frisk esdragon. Og et nip salt og peber.

Det er en forret, der er lynhurtig at lave (bortset fra marineringstiden), og som med sin engleblide smag og bløde konsistens vil få dine gæster til at falde i svime.

Som drikkelse til ceviche kan du altid servere en velblandet mojito, en let øl af Corona-typen eller et glas hvidvin (sauvignon blanc eller riesling).

Ingredienser

Antal personer:
12 kammuslinger
2 saftige citroner
2 skalotteløg
2 spsk. frisk esdragon
1 bdt. purløg
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt, peber
3 fra 9 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld kammuslingerne i en frysepose sammen med citronsaften og lad marinere på køl i 8 timer

2
Færdig

Skær kammuslingerne i tynde skiver

3
Færdig

Hak løg, esdragon og purløg fint

4
Færdig

Bland alle ingredienser inkl. 1-2 spsk. af citronsaften

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Grapefrugt-granité
forrige
Opskrift: Verdens nemmeste granité af grapefrugt
Fiskefrikadeller-med-rejer-og-dild
næste
Opskrift: Fiskefrikadeller med rejer og dild
Grapefrugt-granité
forrige
Opskrift: Verdens nemmeste granité af grapefrugt
Fiskefrikadeller-med-rejer-og-dild
næste
Opskrift: Fiskefrikadeller med rejer og dild

Tilføj Din Kommentar