Ingredienser
-
Mini-æggekager
-
6 æg
-
3 spsk. mel
-
1 tsk. salt, peber
-
3 spsk. olie
-
Desuden
-
200 g stenbiderrogn
-
1 spsk. citronsaft
-
1 tsk. salt, peber
-
Purløg
Et par ord om vores opskrift
Fra januar til maj, når det er sæson for stenbiderrogn, bliver der spist millioner af de små, delikate fiskeæg på blinis med cremefraiche og rødløg.
Men har du tænkt over, at stenbiderrogn faktisk har så forfinet en smag, at den fede cremefraiche og de brutale løg løber med det meste af opmærksomheden…?
Derfor: Hvis du holder af smagen af de røde rogn, så drop cremefraiche og løg. Rør stenbiderrognen med lidt citronsaft, salt og peber og drys med fintklippet purløg. Denne kombination kan du spise på de traditionelle blinis eller ristet brød.
Som alternativ til blinis foreslår vi mini-æggekager. De smager mindst lige så godt, og de er meget lettere at lave. Pisk æg med lidt mel, salt og peber, lad æggemassen størkne under låg på en pande (tager max. 10 minutter) og stik nogle små runde æggekager ud med et glas.
Hvis du ikke kan undvære cremefraiche med din stenbiderrogn, er det ok at lægge en skefuld på hver mini-æggekage, inden du pynter med rogn og purløg. Men rødløg er altså forbudt!
Servér mini-æggekager med stenbiderrogn som forret eller som en af fiskeretterne til søndagsfrokosten eller påskefrokosten.
Et glas riesling eller chardonnay gør ikke oplevelsen ringere.
Ingredienser
Mini-æggekager |
|
6 æg | |
3 spsk. mel | |
1 tsk. salt, peber | |
3 spsk. olie | |
Desuden |
|
200 g stenbiderrogn | |
1 spsk. citronsaft | |
1 tsk. salt, peber | |
Purløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æg, mel, salt og peber sammen |
2
Færdig
|
Varm olien op ved middelvarme på en pande og hæld æggemassen over |
3
Færdig
|
Steg æggekagen 8-10 minutter med låg over, til æggene akkurat er størknet |
4
Færdig
|
Stik små æggekager ud med et glas, så der bliver 2 per person |
5
Færdig
|
Rør stenbiderrognen med citron, salt og peber |
6
Færdig
|
Pynt mini-æggekagerne med stenbiderrogn og fintklippet purløg |