Opskrift: Majs blinis med stenbiderrogn
- dildcreme og skalotteløg

0 0
Opskrift: Majs blinis med stenbiderrogn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g stenbiderrogn
2 skalotteløg
Majs blinis
125 g majsmel
3.5 dl mælk
2 æg
0.75 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt
25 g smør til stegning
Dildcreme
200 g cremefraiche 38%
1 bdt. dild, finthakket
1 citron, den revne skal
2 spsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber

Hurtige blinis med lyserøde rogn og dild er forårets dejligste forret

Ingredienser

  • Majs blinis

  • Dildcreme

Et par ord om vores opskrift

Del

Du skal have blinis med stenbiderrogn mindst én gang i sæsonen, som strækker sig fra januar til maj. Det er en pragtfuld vinter- og forårsspise her i det kolde nord.

Selvfølgelig kan du købe dine blinis færdiglavede, men hvorfor nu det, når blinis er så lette at lave? Højst 30 minutter efter, at du starter med at piske dejen, står du med et fadfuld (20 stk.) smukke, lune blinis.

I udgangspunktet er blinis blot flade pandekager, der kan bages på alt muligt forskelligt mel, og som måske er bedst kendt i de slaviske og jødiske køkkener.

Herhjemme er blinis i en del år især blevet bagt på boghvedemel eller almindelig hvedemel, og dejen er tilsat gær eller bagepulver, så pandekagerne hæver lidt.

Vi foreslår at lave dine blinis med majsmel, som er den melsort, mexicanske tortillaer bages af. Det giver en velsmagende, tæt pandekage, som sagtens kan stå distancen, når den overdænges med fiskeæg, dildcreme og rå løg.

Og når vi nu er ved de rå løg: Brug purløg eller skalotteløg! Almindelig zitauerløg og rødløg er alt for kraftige i smagen til de forfinede stenbiderrogn, der ret beset ikke smager af særligt meget.

Den sædvanlige klat cremefraiche er her blandet op med dild og citron, som begge dele gør underværker for alle havets milde gaver. Cremen bliver let syrlig.

Prøv også vores opskrift på stenbiderrogn serveret på sprøde kiks med rygeost og kørvel.

Servér gerne et glas knastør hvidvin eller bobler til den elegante forret.

Ingredienser

Antal personer:
200 g stenbiderrogn
2 skalotteløg
Majs blinis
125 g majsmel
3.5 dl mælk
2 æg
0.75 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt
25 g smør til stegning
Dildcreme
200 g cremefraiche 38%
1 bdt. dild, finthakket
1 citron, den revne skal
2 spsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk alle ingredienser (minus smør) sammen til blinisdej

2
Færdig

Smelt smørret ved middelhøj varme på en sliplet-pande og brug en spiseske til at sætte 3 runde klatter dej på

3
Færdig

Når dejen begynder at hæve let, skal de små pandekager vendes

4
Færdig

Du burde sagtens kunne stege alle blinis uden at tilføre mere smør

5
Færdig

Rør alle ingredienser til dildcreme sammen

6
Færdig

Sæt de lune blinis, dildcreme, stenbiderrogn og finthakkede skalotteløg på bordet, så gæsterne selv kan forsyne sig - der bliver ca. 3 stk. til hver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet karry
forrige
Opskrift: Hjemmelavet karry
Opskrift: Brændende kærlighed med selleri
næste
Opskrift: Brændende kærlighed med selleri
Opskrift: Hjemmelavet karry
forrige
Opskrift: Hjemmelavet karry
Opskrift: Brændende kærlighed med selleri
næste
Opskrift: Brændende kærlighed med selleri

Tilføj Din Kommentar