Opskrift: Misosuppe med kylling og broccoli
- lime, hvidløg og ingefær

0 0
Opskrift: Misosuppe med kylling og broccoli

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fyld
500 g kyllingelår (eller anden udskæring med ben)
0.5 broccoli
2 gulerødder
1 bdt. forårsløg
Koriander
Suppe
1 l kyllingesuppe
4 spsk. miso
2 spsk. soya
2 spsk. limesaft
10 g ingefær, revet
1 fed hvidløg, revet
1 tsk. sukker

Sund og lækker japansk-dansk forret eller hovedret

Ingredienser

  • Fyld

  • Suppe

Et par ord om vores opskrift

Del

Misosuppe er blandt japanernes egne favoritter. Dér vil det grønne indslag i suppen ofte bestå af tang, men det er desværre ikke så udbredt herhjemme endnu, så vi bruger broccoli, gulerødder og forårsløg.

Japanerne spiser ofte deres misosuppe i en vegetarversion, men kan også sagtens finde på at supplere med tofu, æg, fisk, kylling eller gris. Se også vores veganske misosuppe med tofu.

I denne opskrift laver vi misosuppen på basis af kyllingelår eller en anden udskæring af kyllingen, der er på tilbud i supermarkedet. Kyllingen (der skal være med ben) skal blot koges 35 minutter i letsaltet vand, så har du en lækker basissuppe.

I din gode kyllingesuppe skal du nu blot give grøntsagerne et opkog og herefter røre den skønne misopasta og et par andre småting i. Det er superlet.

Misopasta fås i asiatiske forretninger og velassorterede supermarkeder og er fremstillet af fermenterede soyabønner. Miso smager enormt godt og er virkelig sundt – fyldt med protein og vitaminer.

Du kan servere misosuppe med kylling og broccoli som en lækker og anderledes forret. Eller du kan koge nogle nudler og hælde i suppen til sidst, så har du en sund og mættende hovedret.

Ingredienser

Antal personer:
Fyld
500 g kyllingelår (eller anden udskæring med ben)
0.5 broccoli
2 gulerødder
1 bdt. forårsløg
Koriander
Suppe
1 l kyllingesuppe
4 spsk. miso
2 spsk. soya
2 spsk. limesaft
10 g ingefær, revet
1 fed hvidløg, revet
1 tsk. sukker
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kog kyllingen 35 minutter i letsaltet vand, der lige dækker

2
Færdig

Fisk kyllingen op og pil kødet fra benene – fordel kødet i små serveringsskåle

3
Færdig

Snit små buketter af broccolien og skær selve stokken i papirtynde skiver

4
Færdig

Snit gulerødder og forårsløg i fine skiver

5
Færdig

Mål 1 liter suppe af, bring i kog, hæld grøntsagerne i og sluk for varmen

6
Færdig

Rør miso og de øvrige ingredienser ud i 1 dl af den varme suppe og rør nu ud i gryden med suppe og grøntsager

7
Færdig

Varm lynhurtigt igennem (misoen må ikke koge, hvis dens sunde egenskaber skal bevares)

8
Færdig

Fordel den skoldhede suppe og grøntsager i skålene med kylling og pynt med korianderblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Myslibar med dadler og boghvedeflager
forrige
Opskrift: Myslibar med dadler og boghvedeflager
Opskrift: Koldhævede havregrynsboller (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævede havregrynsboller (røremaskine)
Opskrift: Myslibar med dadler og boghvedeflager
forrige
Opskrift: Myslibar med dadler og boghvedeflager
Opskrift: Koldhævede havregrynsboller (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævede havregrynsboller (røremaskine)

Tilføj Din Kommentar