Ingredienser
-
Fyld
-
500 g kyllingelår (eller anden udskæring med ben)
-
0.5 broccoli
-
2 gulerødder
-
1 bdt. forårsløg
-
Koriander
-
Suppe
-
1 l kyllingesuppe
-
4 spsk. miso
-
2 spsk. soya
-
2 spsk. limesaft
-
10 g ingefær, revet
-
1 fed hvidløg, revet
-
1 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Misosuppe er blandt japanernes egne favoritter. Dér vil det grønne indslag i suppen ofte bestå af tang, men det er desværre ikke så udbredt herhjemme endnu, så vi bruger broccoli, gulerødder og forårsløg.
Japanerne spiser ofte deres misosuppe i en vegetarversion, men kan også sagtens finde på at supplere med tofu, æg, fisk, kylling eller gris. Se også vores veganske misosuppe med tofu.
I denne opskrift laver vi misosuppen på basis af kyllingelår eller en anden udskæring af kyllingen, der er på tilbud i supermarkedet. Kyllingen (der skal være med ben) skal blot koges 35 minutter i letsaltet vand, så har du en lækker basissuppe.
I din gode kyllingesuppe skal du nu blot give grøntsagerne et opkog og herefter røre den skønne misopasta og et par andre småting i. Det er superlet.
Misopasta fås i asiatiske forretninger og velassorterede supermarkeder og er fremstillet af fermenterede soyabønner. Miso smager enormt godt og er virkelig sundt – fyldt med protein og vitaminer.
Du kan servere misosuppe med kylling og broccoli som en lækker og anderledes forret. Eller du kan koge nogle nudler og hælde i suppen til sidst, så har du en sund og mættende hovedret.
Ingredienser
Fyld |
|
500 g kyllingelår (eller anden udskæring med ben) | |
0.5 broccoli | |
2 gulerødder | |
1 bdt. forårsløg | |
Koriander | |
Suppe |
|
1 l kyllingesuppe | |
4 spsk. miso | |
2 spsk. soya | |
2 spsk. limesaft | |
10 g ingefær, revet | |
1 fed hvidløg, revet | |
1 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog kyllingen 35 minutter i letsaltet vand, der lige dækker |
2
Færdig
|
Fisk kyllingen op og pil kødet fra benene – fordel kødet i små serveringsskåle |
3
Færdig
|
Snit små buketter af broccolien og skær selve stokken i papirtynde skiver |
4
Færdig
|
Snit gulerødder og forårsløg i fine skiver |
5
Færdig
|
Mål 1 liter suppe af, bring i kog, hæld grøntsagerne i og sluk for varmen |
6
Færdig
|
Rør miso og de øvrige ingredienser ud i 1 dl af den varme suppe og rør nu ud i gryden med suppe og grøntsager |
7
Færdig
|
Varm lynhurtigt igennem (misoen må ikke koge, hvis dens sunde egenskaber skal bevares) |
8
Færdig
|
Fordel den skoldhede suppe og grøntsager i skålene med kylling og pynt med korianderblade |