Ingredienser
-
1 svinemørbrad
-
4 spsk. rapsolie
-
Salt, peber
-
2 spsk. sukker
-
8 friske figner, i 1/8-dele
-
2 æbler, i 1/16-dele
-
2 rødløg, i 1/8-dele
-
1 spsk. æbleeddike
-
Bulgursalat
-
2 dl bulgur
-
4 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
100 g mandler, halveret
-
100 g rosiner
-
4 spsk. rapsolie
-
4 spsk. citronsaft
-
1 tsk. kanel
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 tsk. salt
-
Mynte
Et par ord om vores opskrift
Sjovt nok er pizza med ananas et af de mest populære valg blandt fastfoodhungrende danskere. Kombinationen lyder jo lidt underlig, men den viser om ikke andet, at vi danskere i virkeligheden godt kan li’ frugt i det salte køkken.
Mørbradbøffer med karamelliserede frugter oven på en let krydret bulgursalat er en ret, du i dén grad kan glæde dig til. Den er så tilpas eksotisk på den ufarlige måde, at du sagtens kan servere den for gæster. Og børn. Og kræsne mænd.
Vi har brugt friske figner og æbler, men du kan sagtens bytte ud med pærer, blommer, kirsebær, eller hvad der lige er i sæson. Det er heller ikke strengt nødvendigt, at du drysser frisk mynte over til sidst – men det giver lige et sus fra de varme lande.
Ingredienser
1 svinemørbrad | |
4 spsk. rapsolie | |
Salt, peber | |
2 spsk. sukker | |
8 friske figner, i 1/8-dele | |
2 æbler, i 1/16-dele | |
2 rødløg, i 1/8-dele | |
1 spsk. æbleeddike | |
Bulgursalat |
|
2 dl bulgur | |
4 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
100 g mandler, halveret | |
100 g rosiner | |
4 spsk. rapsolie | |
4 spsk. citronsaft | |
1 tsk. kanel | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 tsk. salt | |
Mynte |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Puds mørbraden fri for hinder og skær i 8-10 tykke skiver, som skal bankes let flade |
2
Færdig
|
Steg mørbradbøfferne ca. 2 minutter på hver side og krydr med salt og peber |
3
Færdig
|
Sæt bøfferne til side og brug panden med fedtstof til at stege frugt og løg i |
4
Færdig
|
Drys sukker i fedtstoffet og steg frugt og løg, til de begynder at brune |
5
Færdig
|
Tilsæt eddiken og lad den fordampe - sluk for blusset |
6
Færdig
|
Imens har du kogt bulguren 10 minutter i vand og salt |
7
Færdig
|
Bland mandler, rosiner, olie, citron og krydderier sammen med den lune bulgur |
8
Færdig
|
Anret mørbradbøffer og de karamelliserede frugter og løg oven på bulgursalaten |
9
Færdig
|
Pynt med strimlede mynteblade |