Ingredienser
-
1 kg muslinger
-
Persillade
-
2 skiver daggammelt brød
-
2 fed hvidløg, knust
-
0.5 bdt. persille, finthakket
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 dl olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Danskerne har spist muslinger siden stenalderen. Dengang for tusindvis af år siden var det mest avancerede samtalekøkken en åben ild, hvorpå kød, fisk og skaldyr blev tilberedt.
Og ærlig talt, hvorfor gøre tingene mere komplicerede, end de behøver at være? Når du tilbereder muslinger over åben ild, åbner de sig lynhurtigt og er spiseklare på et par minutter. De får en let, raffineret røgsmag, og alle muslingens sunde egenskaber bevares.
Vidste du for resten, at muslinger regnes som en af de såkaldte superfoods på linje med grønkål og ingefær? Muslinger har et tårnhøjt indhold af protein, masser af jern og forskellige nyttige vitaminer og mineraler. kilde
At smide et netfuld muslinger på grillen må vel være verdens nemmeste muslingeopskrift. Selvfølgelig skal du lige skylle dem først, hive evt. ’skæg’ ud og kassere åbne eller knuste eksemplarer. Men mere forberedelse er der ikke.
Muslingerne skal placeres på risten direkte over de glødende briketter, og der skal helst være låg på grillen. 2-3 minutter efter er de delikate skaldyr lige til at spise. Prøv at bevare så meget af saften i skallerne som muligt, når du tager muslingerne af grillen. Det er den skønneste ’fiskesuppe’.
Du kan spise muslingerne, som de er – lige ud af skallen. Det er en nem og lækker snack eller forret.
Hvis det skal være en anelse mere raffineret, kan du servere en grov persillade til: Persille, hvidløg, olie, salt og lidt daggammelt brød mosles sammen – persille- og hvidløgssmagen står forrygende til de let røgede skaldyr.
Et glas tør riesling ved siden af er måske ikke så stenalderagtigt, men hooold nu op, hvor det smager.
Ingredienser
1 kg muslinger | |
Persillade |
|
2 skiver daggammelt brød | |
2 fed hvidløg, knust | |
0.5 bdt. persille, finthakket | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 dl olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skyl muslingerne og kassér åbne eller knuste eksemplarer |
2
Færdig
|
Læg muslingerne direkte over de glødende briketter og grill dem 3 minutter med låget på |
3
Færdig
|
Tag låget af grillen og begynd at flytte åbne muslinger over i en skål |
4
Færdig
|
Efterhånden vil næsten alle muslinger åbne sig over varmen og dermed være spiseklar |
5
Færdig
|
Undlad at spise tæt tillukkede muslinger |
6
Færdig
|
Smuldr brødkrummerne så fint som muligt i en skål, kassér skorperne, rør alle ingredienser til persillade sammen |
7
Færdig
|
Servér muslingerne med persillade ved siden af |