Opskrift: Muslinger på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg muslinger
Persillade
2 skiver daggammelt brød
2 fed hvidløg, knust
0.5 bdt. persille, finthakket
0.5 tsk. salt
0.5 dl olivenolie

Opskrift: Muslinger på grill

med grov persillade

Verdens nemmeste muslingeopskrift

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Persillade

Et par ord om vores opskrift

Del

Danskerne har spist muslinger siden stenalderen. Dengang for tusindvis af år siden var det mest avancerede samtalekøkken en åben ild, hvorpå kød, fisk og skaldyr blev tilberedt.

Og ærlig talt, hvorfor gøre tingene mere komplicerede, end de behøver at være? Når du tilbereder muslinger over åben ild, åbner de sig lynhurtigt og er spiseklare på et par minutter. De får en let, raffineret røgsmag, og alle muslingens sunde egenskaber bevares.

Vidste du for resten, at muslinger regnes som en af de såkaldte superfoods på linje med grønkål og ingefær? Muslinger har et tårnhøjt indhold af protein, masser af jern og forskellige nyttige vitaminer og mineraler. kilde

At smide et netfuld muslinger på grillen må vel være verdens nemmeste muslingeopskrift. Selvfølgelig skal du lige skylle dem først, hive evt. ’skæg’ ud og kassere åbne eller knuste eksemplarer. Men mere forberedelse er der ikke.

Muslingerne skal placeres på risten direkte over de glødende briketter, og der skal helst være låg på grillen. 2-3 minutter efter er de delikate skaldyr lige til at spise. Prøv at bevare så meget af saften i skallerne som muligt, når du tager muslingerne af grillen. Det er den skønneste ’fiskesuppe’.

Du kan spise muslingerne, som de er – lige ud af skallen. Det er en nem og lækker snack eller forret.

Hvis det skal være en anelse mere raffineret, kan du servere en grov persillade til: Persille, hvidløg, olie, salt og lidt daggammelt brød mosles sammen – persille- og hvidløgssmagen står forrygende til de let røgede skaldyr.

Et glas tør riesling ved siden af er måske ikke så stenalderagtigt, men hooold nu op, hvor det smager.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Skyl muslingerne og kassér åbne eller knuste eksemplarer

2
Færdig

Læg muslingerne direkte over de glødende briketter og grill dem 3 minutter med låget på

3
Færdig

Tag låget af grillen og begynd at flytte åbne muslinger over i en skål

4
Færdig

Efterhånden vil næsten alle muslinger åbne sig over varmen og dermed være spiseklar

5
Færdig

Undlad at spise tæt tillukkede muslinger

6
Færdig

Smuldr brødkrummerne så fint som muligt i en skål, kassér skorperne, rør alle ingredienser til persillade sammen

7
Færdig

Servér muslingerne med persillade ved siden af

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Løgtærte med hytteost
forrige
Opskrift: Løgtærte med hytteost
Opskrift: Chokolade-æggesnaps som lynhurtig dessert
næste
Opskrift: Chokolade-æggesnaps som lynhurtig dessert
Opskrift: Løgtærte med hytteost
forrige
Opskrift: Løgtærte med hytteost
Opskrift: Chokolade-æggesnaps som lynhurtig dessert
næste
Opskrift: Chokolade-æggesnaps som lynhurtig dessert