Opskrift: Langtidsstegt nakkefilet med spidskål
- hvidløg og rosmarin

0 0
Opskrift: Langtidsstegt nakkefilet med spidskål

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1.2 kg nakkefilet
Marinade
4 spsk. rosmarin
4 fed hvidløg
20 peberkorn, knust
3 spsk. olie
1 spsk. æbleeddike
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. sukker
Tilbehør
1 spidskål, skåret groft
4 spsk. vand
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Peber

Mørt, saftigt kød og kål på den gode, gammeldags måde

Ingredienser

  • Marinade

  • Tilbehør

Et par ord om vores opskrift

Del

Lad os være helt klare i mælet her: Dette er en ret for voksne, der holder af svinekød og kål som i gamle dage. Nakkefileten og spidskålen har braiseret (damp-stegt) så længe i hinandens gode selskab, at begge dele er fuldkommen møre og saftige.

Marinaden på nakkefileten består især af rosmarin og hvidløg. Rosmarinen må meget gerne være frisk, da smagen i så fald fornemmes ‘grønnere’. Men tørret rosmarin går sagtens an. Der skal masser af hvidløg til, men bare rolig – kødet hverken lugter eller smager af hvidløg bagefter; det indgår bare som en dybere tone i marinaden.

Vi har stegt en nakkefilet på 1,2 kg i en ovnfast gryde (stegeso, römertopf…) i 6 timer ved 100 grader. Du kan bruge denne stegetid og temperatur, uanset hvor stor din nakkefilet er – den skal nok blive mør. Hvis kødstykket er mindre, kan du evt. nøjes med at give det 5 timer.

Som tilbehør til nakkefilet med spidskål passer en skålfuld nypillede aspargeskartofler helt perfekt. Og et skummende glas øl.

Ingredienser

Antal personer:
1.2 kg nakkefilet
Marinade
4 spsk. rosmarin
4 fed hvidløg
20 peberkorn, knust
3 spsk. olie
1 spsk. æbleeddike
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. sukker
Tilbehør
1 spidskål, skåret groft
4 spsk. vand
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Peber
2 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Blend ingredienserne til marinaden til en grov pasta og smør på kødet

2
Færdig

Bland kål og de øvrige ingredienser i bunden af en ovnfast gryde eller stegeso

3
Færdig

Læg kødet oven på kålen og læg låg på gryden

4
Færdig

Steg 6 timer i en 100 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Rigtig gammeldags æblekage
forrige
Opskrift: Rigtig gammeldags æblekage
Opskrift: Sund tunsalat med skyr
næste
Opskrift: Sund tunsalat med skyr
Opskrift: Rigtig gammeldags æblekage
forrige
Opskrift: Rigtig gammeldags æblekage
Opskrift: Sund tunsalat med skyr
næste
Opskrift: Sund tunsalat med skyr

One Comment Skjul kommentarer

Jeg er ikke så meget for hvidløg, men i denne ret bliver hvidløg ikke så gennemtrængende. Det er let og smager og rigtig godt.

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here