Ingredienser
-
1.2 kg nakkefilet
-
Marinade
-
4 spsk. rosmarin
-
4 fed hvidløg
-
20 peberkorn, knust
-
3 spsk. olie
-
1 spsk. æbleeddike
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. sukker
-
Tilbehør
-
1 spidskål, skåret groft
-
4 spsk. vand
-
1 spsk. æbleeddike
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Lad os være helt klare i mælet her: Dette er en ret for voksne, der holder af svinekød og kål som i gamle dage. Nakkefileten og spidskålen har braiseret (damp-stegt) så længe i hinandens gode selskab, at begge dele er fuldkommen møre og saftige.
Marinaden på nakkefileten består især af rosmarin og hvidløg. Rosmarinen må meget gerne være frisk, da smagen i så fald fornemmes ‘grønnere’. Men tørret rosmarin går sagtens an. Der skal masser af hvidløg til, men bare rolig – kødet hverken lugter eller smager af hvidløg bagefter; det indgår bare som en dybere tone i marinaden.
Vi har stegt en nakkefilet på 1,2 kg i en ovnfast gryde (stegeso, römertopf…) i 6 timer ved 100 grader. Du kan bruge denne stegetid og temperatur, uanset hvor stor din nakkefilet er – den skal nok blive mør. Hvis kødstykket er mindre, kan du evt. nøjes med at give det 5 timer.
Som tilbehør til nakkefilet med spidskål passer en skålfuld nypillede aspargeskartofler helt perfekt. Og et skummende glas øl.
Ingredienser
1.2 kg nakkefilet | |
Marinade |
|
4 spsk. rosmarin | |
4 fed hvidløg | |
20 peberkorn, knust | |
3 spsk. olie | |
1 spsk. æbleeddike | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. sukker | |
Tilbehør |
|
1 spidskål, skåret groft | |
4 spsk. vand | |
1 spsk. æbleeddike | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. sukker | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend ingredienserne til marinaden til en grov pasta og smør på kødet |
2
Færdig
|
Bland kål og de øvrige ingredienser i bunden af en ovnfast gryde eller stegeso |
3
Færdig
|
Læg kødet oven på kålen og læg låg på gryden |
4
Færdig
|
Steg 6 timer i en 100 grader varm ovn |
One Comment Skjul kommentarer
Jeg er ikke så meget for hvidløg, men i denne ret bliver hvidløg ikke så gennemtrængende. Det er let og smager og rigtig godt.