Ingredienser
-
Dressing
-
3 spsk. skyr
-
2 spsk. rapsolie
-
1 tsk. æbleeddike
-
1 tsk. esdragon, tørret eller frisk
-
0.25 tsk. salt
-
Peber
-
Fyld
-
1 ds. tun
-
0.5 rødløg, finthakket
-
2 spsk. kapers
Et par ord om vores opskrift
Tunsalat er mange ting. Det kan være en fed, usund sag fra supermarkedet med oceaner af majonæse og fæle e-stoffer. Det kan være en hjemmelavet, cremet udgave til søndagsfrokosten, der mest minder om en forfinet tunmousse. Og så kan det være en lidt grovere udgave, som du rører sammen til hverdagsbrug: En sund tunsalat.
I stedet for majonæse foreslår vi en kombination af det magre, proteinholdige surmælksprodukt skyr – og et par spiseskefulde god, dansk rapsolie. Med et nip æbleeddike oveni har vi nu en sundere, cremet base for tunsalaten.
Vi tilføjer hakket rødløg og kapers samt esdragon som den hyggelige smagsgiver. Men du kunne lige så godt bruge forårsløg eller skalotteløg, finthakkede gulerødder eller rød peber, blegselleri og alt muligt andet. Kørvel, purløg, paprika, karry – også mulighederne for alternative krydderier er uendelige.
Servér groft, kernefyldt brød til sund tunsalat med skyr.
Ingredienser
Dressing |
|
3 spsk. skyr | |
2 spsk. rapsolie | |
1 tsk. æbleeddike | |
1 tsk. esdragon, tørret eller frisk | |
0.25 tsk. salt | |
Peber | |
Fyld |
|
1 ds. tun | |
0.5 rødløg, finthakket | |
2 spsk. kapers |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienserne til dressingen sammen |
2
Færdig
|
Mos tunen ud i dressingen |
3
Færdig
|
Bland rødløg og kapers i tunsalaten |