Ingredienser
-
4 gulerødder
-
2 æbler
-
2 nektariner
-
4 stilke frisk mynte
-
Honningdressing
-
1 citron, saft og skal
-
2 spsk. honning
-
2 spsk. olivenolie
-
1 spsk. vand
-
0.25 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Når nektarinerne er i sæson fra maj til september, er der god grund til at spise så mange af de smukke, røde, søde frugter som muligt.
Nektariner giver dig masser af fibre og meget få kalorier, og frugten er samtidig rig på blandt andet kalium, A- og C-vitamin.
Nektarin er i familie med fersken, men har glat skind, hvor ferskenens skind nærmest er pelsagtigt.
Nektariner smager naturligvis dejligt bare som en frugt, man kan gnave af. Men den er også genial i både søde og salte salater.
Se også vores opskrifter på nem nektarin-trifli og hvid sangria.
Denne nektarinsalat med honningdressing er en dejligt frisk og lidt sød salat, som kan spises både til morgenmad, frokost og som tilbehør til aftensmaden. Eller sågar som dessert. Børn i alle aldre vil elske denne hyggelige salat.
Salaten består af en råkost (revne gulerødder og æbler), hvori snittes nektariner. Hvis du kan få fat på frisk mynte, så tilsæt gerne en håndfuld finthakkede blade. Og endelig er der dressingen: Citron, honning, olie, vand og et nip salt.
Hvis du har andre frugter inden for rækkevidde, smager de også godt i salaten: Melon, vandmelon, abrikoser, pære… Kun fantasien og udvalget sætter grænserne.
Skal nektarinsalaten være vegansk, erstatter du bare honning med sirup.
God sommer!
Ingredienser
4 gulerødder | |
2 æbler | |
2 nektariner | |
4 stilke frisk mynte | |
Honningdressing |
|
1 citron, saft og skal | |
2 spsk. honning | |
2 spsk. olivenolie | |
1 spsk. vand | |
0.25 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Riv æbler og gulerødder groft |
2
Færdig
|
Skær nektarinerne i tern |
3
Færdig
|
Hak mynten fint |
4
Færdig
|
Pisk dressingen sammen |
5
Færdig
|
Bland alle ingredienser |
6
Færdig
|
Servér straks eller lad trække i køleskab |