Ingredienser
-
1 kg æbler, i både
-
75 g sukker
-
3 spsk. vand
Et par ord om vores opskrift
Du har sikkert hørt det før: Alle vitaminerne sidder i skrællen! Det gælder både æbler og pærer, kartofler og gulerødder osv.
Skrællen er frugtens vækstlag, og den fungerer samtidig som beskyttelse mod angreb udefra. Disse positive egenskaber kræver masser af vitaminer og mineraler, som logisk nok samles i og lige under skrællen.
Selve frugtkødet indeholder langt færre vitaminer. I realiteten kunne du nøjes med at spise skrællerne og glemme resten af frugten og grøntsagerne (c:
Derfor er det sund fornuft at koge skrællerne med, når du laver æblegrød – eller skal vi kalde det æblemos? Forskellen er ens.
Bare rolig, ingen vil bemærke, at der er skræller i mosen, hvis du blot starter med at rive æblerne i stedet for at skære dem i stykker – eller køre dem hurtigt i foodprocessoren. Og det er jo stadig meget nemmere og hurtigere end at skrælle æblerne først.
Vi benytter ikke krydderier i grundopskriften på æblegrød / æblemos, for det valgte krydderi afhænger jo af, hvad du skal bruge mosen til bagefter. Til 1 kg æbler kan du tilsætte ét af følgende krydderier under kogningen:
- 1 stang kanel
- 1 spsk. kanelpulver
- 1/2 stang vanilje
- 1 spsk. vaniljepulver
- 10 g ingefær, revet
- 1 tsk. ingefærpulver
- 5 kardemommekapsler, de knuste korn
- 1 stjerneanis, knust
Opskriften giver en ret tør mos, som er perfekt til kager og bagværk, i smoothies og på din yoghurt. Hvis du foretrækker en vådere mos, kan du tilsætte 1/2 til 1 dl vand.
Ingredienser
1 kg æbler, i både | |
75 g sukker | |
3 spsk. vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Riv æblerne eller kør dem groft i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Rør æbler, sukker og vand sammen i en gryde |
3
Færdig
|
Tilsæt evt. krydderi |
4
Færdig
|
Bring langsomt æblerne i kog med låg på gryden |
5
Færdig
|
Kog 10 minutter ved middelvarme med låg på gryden |
6
Færdig
|
Hvis grøden / mosen skal være finere, kan du koge lidt længere eller blende den |