Opskrift: Mørbradbøffer med bløde løg
- og en dejlig, cremet flødesovs

0 0
Opskrift: Mørbradbøffer med bløde løg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 svinemørbrad
Salt, peber
50 g smør
4 løg
3 spsk. vand
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. sukker
2 spsk. mel
1 dl piskefløde
2 dl bouillon
1 tsk. balsamico
3 dråber kulør

Mørbradbøffer er en klassiker både på frokostbordet og til aften

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi danskere har en svaghed for svinemørbradens møre, bløde kød. Smagen er tryg og rar, mørheden er garanteret, og så følger der jo altid noget rart tilbehør med.

Mørbradbøffer med bløde løg er en klassiker. Vi spiser det både på det store, veldækkede frokostbord og som middagsret med en cremet flødesovs. Det er en ret for både børn og voksne, og den er populær sommer som vinter. Mormormad, når det er bedst.

Denne opskrift viser, hvordan du får løgene dejligt bløde på ingen tid, og hvordan du opnår en lækkert cremet sovs, der smager præcis, som mormor lavede den.

Som tilbehør til mørbradbøffer med bløde løg og flødesovs smager små pillekartofler og en sprød agurkesalat godt.

Ingredienser

Antal personer:
1 svinemørbrad
Salt, peber
50 g smør
4 løg
3 spsk. vand
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. sukker
2 spsk. mel
1 dl piskefløde
2 dl bouillon
1 tsk. balsamico
3 dråber kulør
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Puds mørbraden fri for hinder og skær i 8-10 tykke skiver, som skal bankes let flade

2
Færdig

Krydr med salt og peber

3
Færdig

Skær løgene i tynde skiver og steg blanke i en gryde med halvdelen af smørret

4
Færdig

Tilsæt lidt vand, salt og sukker og damp løgene bløde 5 minutter under låg

5
Færdig

Rør melet godt rundt i de bløde, fugtige løg

6
Færdig

Steg mørbradbøfferne ca. 2 minutter på hver side på en hed pande i den anden halvdel af smørret

7
Færdig

Tag kødet af og hold varmt

8
Færdig

Hæld fløde, bouillon, balsamico og løg på panden og kog godt igennem

9
Færdig

Juster sovsens farve med kulør

10
Færdig

Læg mørbradbøfferne tilbage i sovsen og lad dem få varmen i en fart

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrifter: Smart kogte majskolber
forrige
Opskrifter: Smart kogte majskolber
Opskrift: Nem og sund æblegrød / æblemos
næste
Opskrift: Nem og sund æblegrød / æblemos
Opskrifter: Smart kogte majskolber
forrige
Opskrifter: Smart kogte majskolber
Opskrift: Nem og sund æblegrød / æblemos
næste
Opskrift: Nem og sund æblegrød / æblemos

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here