Ingredienser
-
1 kylling, i 4 stykker
-
1 spsk. salt
-
1 stilk løvstikke
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
10 peberkorn, knust
-
Fyld
-
50 g smør
-
5 spsk. mel
-
3 spsk. cremefraiche 38%
-
2 majskolber, kornene
-
2 skalotteløg, finthakket
-
2 gulerødder, finthakket
-
Purløg, finthakket
Et par ord om vores opskrift
Alle kan lide kylling. Alle kan lide majs. Alle kan lide en cremet suppe med en rund smag. Denne venlige og hyggelige suppe kan ganske enkelt ikke gå galt, uanset hvem du serverer den for. Og det er jo rart at vide på forhånd, ikke sandt?
Vi foreslår at koge en hel kylling og pille kødet af bagefter. Vi foreslår at bruge hele majskolber og skære kornene af. Vi foreslår at bruge løvstikke som krydderurt. Og endelige foreslår vi cremefraiche som det cremede indslag i suppen.
MEN… Du kan også nøjes med at koge 800 gram kyllingebryster i 1 liter hønsebouillon. Du kan åbne en pose majs. Du kan bruge timian eller esdragon. Og du kan enten hælde piskefløde i suppen til sidst eller blot jævne suppen med mel, hvis du vil spare på kalorierne.
Som tilbehør til kyllingesuppen kan du servere tykke skiver friskbagt flutes.
Ingredienser
1 kylling, i 4 stykker | |
1 spsk. salt | |
1 stilk løvstikke | |
2 fed hvidløg, finthakket | |
10 peberkorn, knust | |
Fyld |
|
50 g smør | |
5 spsk. mel | |
3 spsk. cremefraiche 38% | |
2 majskolber, kornene | |
2 skalotteløg, finthakket | |
2 gulerødder, finthakket | |
Purløg, finthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt kyllingen over i en gryde med krydderier og vand, der næsten dækker |
2
Færdig
|
Kog kyllingen 40 minutter og fisk den op, så den kan blive kold nok til at pille i mundrette stykker |
3
Færdig
|
Fjern løvstikken fra suppen og mål 1 liter af - overskydende suppe kan evt. fryses ned |
4
Færdig
|
Smelt smørret og rør mel ud i |
5
Færdig
|
Tilsæt nu suppe lidt ad gangen under stadig omrøring - lad småkoge 5-10 minutter, til suppen tykner |
6
Færdig
|
Rør cremefraiche ud i suppen og tilsæt kyllingestykker, majs, løg og gulerødder |
7
Færdig
|
Lad småkoge 2-3 minutter, til kylling og grøntsager er varme, men ikke udkogte |
8
Færdig
|
Servér suppen i lune tallerkner med et drys purløg |