Opskrift: Nem og sund æblegrød / æblemos
- med den vitaminrige skræl

0 0
Opskrift: Nem og sund æblegrød / æblemos

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg æbler, i både
75 g sukker
3 spsk. vand

Her er forslag til en masse krydderier, du kan bruge

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Du har sikkert hørt det før: Alle vitaminerne sidder i skrællen! Det gælder både æbler og pærer, kartofler og gulerødder osv.

Skrællen er frugtens vækstlag, og den fungerer samtidig som beskyttelse mod angreb udefra. Disse positive egenskaber kræver masser af vitaminer og mineraler, som logisk nok samles i og lige under skrællen.

Selve frugtkødet indeholder langt færre vitaminer. I realiteten kunne du nøjes med at spise skrællerne og glemme resten af frugten og grøntsagerne (c:

Derfor er det sund fornuft at koge skrællerne med, når du laver æblegrød – eller skal vi kalde det æblemos? Forskellen er ens.

Bare rolig, ingen vil bemærke, at der er skræller i mosen, hvis du blot starter med at rive æblerne i stedet for at skære dem i stykker – eller køre dem hurtigt i foodprocessoren. Og det er jo stadig meget nemmere og hurtigere end at skrælle æblerne først.

Vi benytter ikke krydderier i grundopskriften på æblegrød / æblemos, for det valgte krydderi afhænger jo af, hvad du skal bruge mosen til bagefter. Til 1 kg æbler kan du tilsætte ét af følgende krydderier under kogningen:

  • 1 stang kanel
  • 1 spsk. kanelpulver
  • 1/2 stang vanilje
  • 1 spsk. vaniljepulver
  • 10 g ingefær, revet
  • 1 tsk. ingefærpulver
  • 5 kardemommekapsler, de knuste korn
  • 1 stjerneanis, knust

Opskriften giver en ret tør mos, som er perfekt til kager og bagværk, i smoothies og på din yoghurt. Hvis du foretrækker en vådere mos, kan du tilsætte 1/2 til 1 dl vand.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg æbler, i både
75 g sukker
3 spsk. vand
4 fra 10 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Riv æblerne eller kør dem groft i foodprocessoren

2
Færdig

Rør æbler, sukker og vand sammen i en gryde

3
Færdig

Tilsæt evt. krydderi

4
Færdig

Bring langsomt æblerne i kog med låg på gryden

5
Færdig

Kog 10 minutter ved middelvarme med låg på gryden

6
Færdig

Hvis grøden / mosen skal være finere, kan du koge lidt længere eller blende den

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Mørbradbøffer med bløde løg
forrige
Opskrift: Mørbradbøffer med bløde løg
Opskrift: Cremet kyllingesuppe med majs
næste
Opskrift: Cremet kyllingesuppe med majs
Opskrift: Mørbradbøffer med bløde løg
forrige
Opskrift: Mørbradbøffer med bløde løg
Opskrift: Cremet kyllingesuppe med majs
næste
Opskrift: Cremet kyllingesuppe med majs

Tilføj Din Kommentar