Ingredienser
-
800 g bagekartofler, skrællet vægt
-
400 g søde kartofler, skrællet vægt
-
0.5 dl olivenolie
-
2 spsk. paprika
-
2 tsk. salt
-
0.5 tsk. cayennepeber
Et par ord om vores opskrift
Ovnfritter er nemt og sundt tilbehør til dit stegte kød og fisk – eller som en hyggelig snack i sig selv.
Almindelige ovnfritter – altså ovnbagte kartoffelstave med olie og salt – har bare den svaghed, at de næsten skriger efter en eller anden form for sovs. Fx denne kolde bearnaise-agtige sovs, som også passer til al slags stegt fisk og kød.
Hvis du giver dine ovnfritter en skovlfuld gode krydderier, kan de lettere stå alene. Altså uden sovs. Det er både lettere og sundere – og så smager de altså ret godt, skulle vi hilse at sige.
Vi blander bagekartofler og søde kartofler skåret i stave – hælder dem ned i en stor frysepose med olie, salt og krydderier – blæser posen op og ryster godt. Nu er alle kartoffelstavene syltet godt ind i gode smage og er klar til at gå i ovnen, bredt ud på et stykke bagepapir. Hvor svært kan det være?
Du kan naturligvis bruge alle slags rodfrugter til denne opskrift: Pastinak, persillerod, gulerod, selleri, jordskok, rødbede…
Almindelige kartofler og søde kartofler står godt til hinanden. Eneste ‘problem’ er, at søde kartofler bliver hurtigere møre end bagekartofler – men pyt. Meget møre søde kartofler smager dejligt. Så hvis du ikke sladrer til nogen, gør vi det heller ikke.
Ingredienser
800 g bagekartofler, skrællet vægt | |
400 g søde kartofler, skrællet vægt | |
0.5 dl olivenolie | |
2 spsk. paprika | |
2 tsk. salt | |
0.5 tsk. cayennepeber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær alle kartoflerne i grove stave |
2
Færdig
|
Hæld kartoffelstave, olie og krydderier i en stor frysepose - pust den op og luk til med al luften indeni - og ryst det hele godt sammen |
3
Færdig
|
Bred kartoffelstavene ud på et stykke bagepapir |
4
Færdig
|
Bag 25-30 minutter midt i en 225 grader varm ovn |